Το online περιοδικό που αγκάλιασε το crypto-mining

Deasy @ 20.02.2018
Το online περιοδικό που αγκάλιασε το crypto-mining

Το περιοδικό Salon είναι μία από τις παλαιότερες online εκδόσεις της Αμερικής, με σχόλια και αναλύσεις για την αμερικανική πολιτική σκηνή. Εχει σημειώσει ήδη δύο δεκαετίες βίου και για να συνεχίσει να δηλώνει το παρών στις οθόνες βασίζεται στις διαφημίσεις που φιλοξενεί στις σελίδες του. Φυσικά και το Salon έχει πέσει θύμα του ad-blocking, για το οποίο με την ευκαιρία θυμίζουμε πως είχαμε κάνει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα εδώ στο deasy, και ζητά με τον δικό του τρόπο από τους αναγνώστες να το βάλουν στη λευκή λίστα.

Πολλά online μέσα ζητούν από τους αναγνώστες τους να απενεργοποιήσουν το ad-blocking ή, αν δεν το επιθυμούν, να αποκτήσουν μία συνδρομή, όμως το Salon αποφάσισε να ακολουθήσει μια άλλη λογική. Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις το Salon στη λευκή λίστα και να απενεργοποιήσεις με αυτό τον τρόπο τον ad-blocker ή, εναλλακτικά, να δεχθείς τη χρήση του υπολογιστή σου από το Salon για crypto-mining, δηλαδή για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια οnline έκδοση -και μάλιστα μία από τις σοβαρές- να προτείνει στους επισκέπτες να της δώσουν το ελεύθερο να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή τους για την κρυπτο-εξόρυξη του Monero, ενός ψηφιακού νομίσματος που δεν έχει μεν τη δόξα του Bitcoin αλλά η ισοτιμία του βρίσκεται στο διόλου ευκαταφρόνητο επίπεδο των 240 δολαρίων. Με τη συναίνεση του αναγνώστη το Salon εγκαθιστά ένα μικρό λογισμικό, το Coinhive, που αναλαμβάνει τη διαδικασία της κρυπτο-εξόρυξης. Για το συγκεκριμένο λογισμικό φαίνεται πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αφού είχε βρεθεί σχετικά πρόσφατα να χρησιμοποιείται από συγκεκριμένα sites που το “φύτευαν” σε υπολογιστές επισκεπτών τους, χωρίς τη συναίνεση των τελευταίων. Βεβαίως τα εργαλεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό και για κακό, όπως και ένα κουζινομάχαιρο. Φυσικά αν θέλεις να διαβάζεις το Salon και δεν θέλεις ο υπολογιστής σου να χρησιμοποιείται για crypto-mining μπορείς απλά να βάλεις το site στη λευκή λίστα του ad-blocker.

ΚΡΥΠΤΟ-ΝΟΜΙΣΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home