Dell Inspiron M5010

Techinsider @ 18.11.2010

Αρχικά με εντυπωσίασε το χρώμα του, όχι ότι θα αγόραζα ποτέ για μένα το ροζομώβ laptop που έβλεπα στο κουτί αλλά μου άρεσε πολύ που επιτέλους έβλεπα ένα διαφορετικό laptop, όχι μαύρο, όχι ασημί, ήταν ροζομώβ. Και σίγουρα εκείνη θα το λάτρευε, της ταίριαζε. Γενικά τα πάω καλά με τα χρώματα γιατί το laptop είναι κάτι που έχεις συνεχώς μαζί σου οπότε καλό είναι να ταιριάζει με τα γούστα σου. Με το Μ5010 έχεις επιλογές, Peacock (Μπλε), Pink (Ροζομώβ), Green (Πράσινο) και φυσικά Black (Μαύρο). Αυτός είναι και ο μόνος προβληματισμός που θα αντιμετωπίσεις με αυτό το laptop, το χρώμα που θα επιλέξεις. Γιατί όλα τα άλλα η Dell και τo Μ5010 στα κάνουν εύκολα.

 

Ιδανική & αξιόπιστη λύση

Το Dell Inspiron M5010 είναι μια καλή μέση και προσιτή λύση για όσους ψάχνουν έναν υπολογιστή. Ο επεξεργαστής AMD Dual Core II, P320, 2x2.1GHz είναι αρκετά ισχυρός για τις καθημερινές εργασίες και η μνήμη 2GB μπορεί να καλύψει τις βασικές σας ανάγκες. Έχει οθόνη 15.6 ιντσών με οπίσθιο φωτισμό WLED και αρκετά ζωντανά χρώματα, κομψό σχεδιασμό, άνετο πληκτρολόγιο και “σας δίνεται” σε προσιτή τιμή.

Είναι ο υπολογιστής που θα πρότεινα σε έναν χρήστη που δεν είναι φανατικός gamer, δεν δουλεύει μοντέρ στην εκπομπή του Θεοδωράκη και δεν βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση γιατί το M5010 δεν έχει την καλύτερη μπαταρία που έχουμε δει (αν και μπορούμε να αγοράσουμε μεγαλύτερη μπαταρία) και δεν είναι το πιο ελαφρύ laptop που έχουμε πιάσει. Δεν θα έσκιζα τα ρούχα μου από ενθουσιασμό με αυτό το laptop επειδή δεν είναι ο Σάκης Ρουβάς των laptop αλλά δεν είναι και η Στέλλα Μπεζεντάκου. Το Μ5010 είναι σαν τον Στέλιο Μαϊνα, κλασική αξία, προσεγμένη γοητεία, απλό, σοβαρό και αξιόπιστο με χαρακτήρα αρκετά ελαστικό για να προσαρμόζεται σε διάφορα προφίλ χρήσης και φιλικό για να ταιριάζει με πολλούς ανθρώπους. Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο Στέλιος Μαϊνας των laptop, είναι και Dell κι αυτό στην προκειμένη περίπτωση έχει τη σημασία του.

 

Dell = έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Η Dell έγινε γνωστή για τα επαγγελματικά μηχανήματα που βρίσκονται σε ένα μεγάλο ποσοστό γραφείων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Αν και δεν θυμάμαι πόσοι εταιρικοί χρήστες έχουν Dell στην Ελλάδα (με τους αριθμούς δεν τα πάω καλά), ωστόσο αυτός ο αριθμός είναι εντυπωσιακά μεγάλος. Αν δεν το πιστεύεις κοίτα την οθόνη του υπολογιστή σου ή τη μονάδα στο γραφείο σου, μάλλον είναι Dell. Αυτό σημαίνει ότι η Dell έχει αξιόπιστα μηχανήματα. Κι αυτό στις μέρες μας, όπου το κάθε ευρώ μετράει διπλό, έχει μεγάλη αξία. Ανεκτίμητη. Ας πάρουμε λοιπόν σαν παραδοχή ότι τα Dell δεν χαλάνε. Αυτό είναι το ένα καλό. Το άλλο με τη Dell είναι η εξυπηρέτηση του πελάτη, αυτό που λέμε στα Αρβανίτικα “Customer Support” και “After Sales Service”. Στο μυαλό μου έχω ακόμα το σλόγκαν σε σποτ εταιρείας επίπλων που έλεγε “Καλή τύχη με τη συναρμολόγηση”. Ε όχι, το laptop είναι μια πολύ σοβαρή αγορά και δεν πρέπει να το αφήσεις στην τύχη του (ή την κακοτυχία του) αφού το αγοράσεις. Έτσι η Dell προσφέρει δύο πράγματα, αρχικά ένα ενημερωμένο τηλεφωνικό κέντρο (210-8129810) που σου δίνει οδηγίες για τα προβλήματα που σου προκύπτουν και, κατά δεύτερον, μια οργανωμένη υπηρεσία επισκευής των laptop στο χώρο του πελάτη. Τηλεφωνείς, περιγράφεις το πρόβλημα που έχεις και σου δίνουν ραντεβού για να έρθουν στο χώρο σου και να το επισκευάσουν επί τόπου. Πρωτοποριακό; Σίγουρα. Γιατί στο κομμάτι του service έχουμε συνηθίσει να κυνηγάμε τις εταιρείες και όχι να έρχονται στο χώρο μας. Τα παιδιά της Dell μάλιστα περιγράφουν διάφορα ευτράπελα με αυτή τη διαδικασία μεταξύ των οποίων και ένα service που έγινε επί τόπου μέσα σε ταξί. Μου υποσχέθηκαν μάλιστα να μου στείλουν φωτογραφίες την επόμενη φορά που θα ξανατύχει κάτι τέτοιο ενώ περιμένω και το πρώτο σέρβις υπολογιστή που θα γίνει σε στριπτιτζάδικο και θα το καλύψω δημοσιογραφικά. Γιατί όλα τα κορίτσια, του παραδείσου και της κόλασης, θέλουν ένα ροζομώβ Dell σαν το M5010.

 

Λίγα ακόμα για το laptop

Ας επιστρέψουμε όμως λίγο στη συσκευή. Παραλίγο να μην δω τις 2 θύρες USB που βρίσκονται στο πίσω τμήμα της συσκευής (τις κρύψατε ρε παλικάρια;) και να γράψω την κακία ότι έχει μόλις 1 θύρα USB. Η αλήθεια είναι ότι οι USB θύρες στο πίσω τμήμα βολεύουν πολύ γιατί δεν έχεις τα καλώδια μέσα στα χέρια σου, είναι στο πίσω τμήμα και τα κρύβεις καλύτερα ενώ δεν έχεις κίνδυνο να τα τραβήξεις κατά λάθος. Επιπλέον δεν μπερδεύονται στο CD-RW και αφήνουν αρκετό χώρο για να συνδέσεις ακόμα και το πιο χοντρό USB gadget. Κατά τα άλλα το M5010 είναι εξοπλισμένο με όλα τα καλούδια, HDMI, Bluetooth, κάμερα 1.3MP και ικανοποιητικό ήχο χάρη στο SRS Premium Sound.

 

Dell Dock

Το Dell Dock είναι μια εφαρμογή της Dell που προσθέτει μια μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης όπου μπορείς να έχεις μια ομάδα εικονιδίων που παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές και αρχεία που χρησιμοποιούμε συχνά. Έτσι πέρα από τα κλασικά προγράμματα που μπορούμε να έχουμε “καρφιτσωμένα” στο κάτω τμήμα του υπολογιστή χάρη στα Windows 7 Premium, μπορούμε να έχουμε και άλλα προγράμματα πάνω στο Dell Dock το οποίο εξαφανίζεται όταν δεν το χρειαζόμαστε και εμφανίζεται μαγικά όταν το αναζητήσουμε (πάμε τον κέρσορα τέρμα επάνω στην οθόνη). Κάπως έτσι καταφέρνουμε να τακτοποιήσουμε τα αγαπημένα μας αρχεία και να έχουμε τάξη στην αρχική μας οθόνη, γιατί προσωπικά τα desktop που είναι γεμάτα αχανή εικονίδια τα μισώ. Όπως ο καλός σεφ έχει πάντα τον πάγκο του καθαρό και τακτοποιημένο, έτσι και ο καλός κομπιουτεράς πρέπει να έχει το desktop του αντίστοιχα καθαρό και τακτοποιημένο. Άσε που άμα κυριαρχεί το χάος στο desktop χαραμίζεται και το υπέροχο wallpaper που έχεις κατεβάσει από εδώ!

 

Dell Inspiron M5010

Σκίρτησε η καρδιά του techinsider

- έντονα χρώματα

- άνετο πληκτρολόγιο

- οπίσθια USB

- after sales service

 

Ράγισε η καρδιά του techinsider

- απουσία φωτισμού στο πληκτρολόγιο

- αρκετά μεγάλο πάχος

- διάρκεια μπαταρίας

AMD,WINDOWS 7,DELL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home