Συνεργασία Samsung με AMD

Γραφικά Radeon στα smartphones της κορεατικής εταιρείας.

Συνεργασία Samsung με AMD

Όλοι έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια ότι οι κατασκευαστές smartphone δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην κοινότητα των gamers. Είτε με τα χαρακτηριστικά των συσκευών είτε με τη ρητορική τους έχουν δείξει την πρόθεσή τους να προσελκύσουν το κοινό αυτό, που μπορεί να έχει σημαντικές απαιτήσεις αλλά ταυτόχρονα έχει τη διάθεση να ξοδέψει κάτι παραπάνω για να αποκτήσει τη συσκευή που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Η βελτίωση των smartphones, ιδιαίτερα εκείνων στα υψηλά στρώματα, στην απόδοση των παιχνιδιών είναι σίγουρα μεγάλη τα τελευταία χρόνια, όμως –ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις- κανένα δεν έχει καταφέρει να προσφέρει γραφικά εφάμιλλα μιας κονσόλας. Μια συνθήκη που ενδεχομένως να αλλάξει στο μέλλον και η Samsung στο «παιχνίδι» αυτό δείχνει να θέλει να πάρει την “pole position”, συνάπτοντας μια πολυετή στρατηγική συνεργασία με την γνωστή εταιρεία AMD. Μέσω της συνεργασίας αυτής κάποια από τα μελλοντικά τσιπάκια της οικογένειας Exynos (που κατασκευάζει η Samsung) θα δανείζονται στοιχεία από τους επεξεργαστές γραφικών Radeon της αμερικανικής εταιρείας.

Προφανώς η συνεργασία δημιουργεί οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η Samsung δείχνει ότι αφουγκράζεται τις υψηλές απαιτήσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον τομέα του gaming, εξασφαλίζοντας μια σημαντική συνεργασία σε βάθος χρόνου. Από την άλλη πλευρά, χωρίς να υποτιμά κανείς τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία της AMD, ίσως είναι πιο σημαντικό για την αμερικανική εταιρεία ότι ξαναμπαίνει στο πεδίο των smartphones.

SMARTPHONES,AMD,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home