Δύσκολες μέρες για την Uber στην Ευρώπη

Τέλος στη λειτουργία της υπηρεσίας UberPOP αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.

Deasy @ 18.03.2015
Δύσκολες μέρες για την Uber στην Ευρώπη
Δύσβατο αναδεικνύεται το ευρωπαϊκό έδαφος για τον Travis Kalanicks και την Uber συνολικά.

Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία είναι τα νέα μέτωπα της Uber τις τελευταίες ώρες καθώς η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο κύκλο προβλημάτων σε κάθε μία από τις παραπάνω αγορές.

Αναμφισβήτητα το πιο θερμό επεισόδιο από όλα είναι το σημερινό, στα γραφεία της Uber στο Παρίσι, όπου εισέβαλαν 25-30 ένοπλοι αστυνομικοί. Οι λόγοι της εισβολής δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμα, ωστόσο εκτιμάται ότι σχετίζεται με την υπηρεσία UberPOP, την υπηρεσία car pooling της εταιρείας, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη στη συγκεκριμένη χώρα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, ενώ το σύνολο των ανθρώπων της εταιρείας που βρίσκονταν την ώρα της εισβολής στα γραφεία βρίσκεται υπό κράτηση.

Και ενώ στη Γαλλία το επεισόδιο αφορά επίσημες αρχές, στην Ολλανδία χθες οδηγοί της Uber δέχθηκαν επίθεση από μασκοφόρους άνδρες. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ωστόσο σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα τα συγκεκριμένα επεισόδια έγιναν στο Άμστερνταμ με θύματα τουλάχιστον δύο οδηγούς της υπηρεσίας UberPOP.

Από την άλλη πλευρά, στη Γερμανία αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η απόφασή του σχετικά με τη νομιμότητα λειτουργίας της υπηρεσίας στη συγκεκριμένη χώρα. Η συγκεκριμένη υπόθεση πήγε στο δικαστήριο ύστερα από τις πιέσεις των συνδέσμων ταξί της Γερμανίας και εφόσον τελικά αποφασιστεί ότι για την παροχή «υπηρεσιών ταξί» θα πρέπει να είναι αδειοδοτημένος ο οδηγός αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία UberPOP θα πρέπει να σταματήσει να παρέχεται σε όλη τη χώρα.

UPDATE

Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου ήταν αρνητική για την Uber απαγορεύοντας τη λειτουργία της υπηρεσίας UberPOP στη χώρα. Ταυτόχρονα το δικαστήριο προχώρησε και στον ορισμό των προστίμων σε ενδεχόμενη παραβίαση της απόφασής του, τα οποία θα αγγίζουν τα 250.000 ευρώ ανά περιστατικό.

Σχολιάζοντας την απόφαση εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για μια δυσάρεστη εξέλιξη, αναφέροντας ότι οι υπηρεσίες UberTAXI και uberBLACK (υπηρεσίες ταξί και πολυτελών αυτοκινήτων) θα συνεχίσουν να παρέχονται στο κατανωτικό κοινό της Γερμανίας. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Uber επεξεργάζεται μια εναλλακτική λύση της UberPOP που θα είναι σύμφωνη με τους γερμανικούς νόμους. Λύση η οποία ενδεχομένως να χρειαστεί στην εταιρεία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπου αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα για την υπηρεσία της.

 

UBER,ΕΥΡΩΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home