Χαμηλό 11 ετών για τις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη

Χαμηλό 11 ετών για τις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη

Έντεκα χρόνια πίσω γύρισαν οι πωλήσεις smartphones στην ευρωπαϊκή αγορά στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, συνεχίζοντας την αρνητική τάση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Counterpoint, οι πωλήσεις smartphones από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 έπεσαν κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του κλάδου το 2012 (-6%). Η επίδοση αυτή προοιωνίζει ότι στο σύνολο της χρονιάς οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από το 2022, το οποίο επίσης είχε κλείσει αρνητικά. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των αναλυτών, το 2023 θα αποτελέσει τη δεύτερη διαδοχική χρονιά με τις χαμηλότερες επιδόσεις σε βάθος δεκαετίας.

Βασική αιτία της πτώσης των πωλήσεων είναι για την Counterpoint το ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Παρά τη μείωση των πωλήσεων ενισχυμένη εμφανίζεται η κατηγορία των premium smartphones, η οποία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο της αγοράς. Ωστόσο και αυτή η επιλογή έχει αρνητικές συνέπειες στις πωλήσεις καθώς οι καταναλωτές που αγοράζουν ακριβά έχουν την τάση να κρατούν τη συσκευή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με εκείνους που προτιμούν ένα κινητό μεσαίας ή entry κατηγορίας.

SMARTPHONES,ΕΥΡΩΠΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home