Η Samsung απαντάει στα δημοσιεύματα για το motion lighting των τηλεοράσεών της

Deasy @ 06.10.2015
Η Samsung απαντάει στα δημοσιεύματα για το motion lighting των τηλεοράσεών της

Απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια διαφορετικής συμπεριφοράς των τηλεοράσεών της η Samsung, στις περιπτώσεις που βρίσκονται κάτω από κανονικές συνθήκες και κάτω από συνθήκες εργαστηριακών ελέγχων. Σενάρια τα οποία ξεκίνησαν με δημοσίευμα του The Guardian και εν συνεχεία αναπαράχτηκαν από αρκετά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Στην απάντηση της κορεάτικης εταιρείας, την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας σημειώνεται ότι η υπηρεσία “motion lighting” (στην οποία γινόταν αναφορά στα δημοσιεύματα ως η «πηγή του κακού») αποτελεί ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό των τηλεοράσεων που δεν λειτουργεί διαφορετικά σε συνθήκες εργαστηριακών δοκιμών αλλά λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλει η τηλεόραση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Samsung μεταξύ άλλων αναφέρει:

Οι τηλεοράσεις της Samsung έχουν ενσωματωμένη την υπηρεσία «motion lighting» από το 2011. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των τηλεοράσεων της Samsung και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, ελαττώνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης, με αποτέλεσμα να συνδράμει στη μείωση των περιβαλλοντολογικών ρύπων.

Το «motion lighting» όχι μόνο μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης όπως προβλέπεται από τεστ του International Electrotechnical Commission (IEC), αλλά παράλληλα μειώνει τη φωτεινότητα σε πραγματικές συνθήκες σε διάφορους τύπους περιεχομένου.

Η υπηρεσία προσφέρει διάφορα επίπεδα μείωσης κατανάλωσης ενέργειας (energy saving) σε σχέση με το περιεχόμενο που προβάλλεται. Το «motion lighting» λειτουργεί μειώνοντας τη φωτεινότητα όταν η τηλεόραση «αναγνωρίζει» ότι το περιεχόμενο έχει κινούμενες εικόνες. Για παράδειγμα όταν κάποιος βλέπει αγώνες αυτοκινήτων ή αθλητικά παιχνίδια, η υπηρεσία αυτή χαμηλώνει τη φωτεινότητα της εικόνας για να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας, καθώς η δράση εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Αντίστοιχα, όταν κάποιος παρακολουθεί ειδήσεις ή τον καιρό, η υπηρεσία θα μειώσει λιγότερο τη φωτεινότητα, καθώς η εικόνα κινείται αργά.

Η λειτουργία «motion lighting» είναι προεγκατεστημένη στις τηλεοράσεις της Samsung, ενώ ο χρήστης μπορεί να την απενεργοποιήσει εάν επιθυμεί να έχει πάντα την υψηλότερη ποιότητα εικόνας.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home