Σε δεύτερο γύρο ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Σε δεύτερο γύρο ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Σε δεύτερο γύρο έχει πάει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Champions League, Europa League και Conference League για την τριετία 2024-2027, καθώς ο πρώτος δεν ανέδειξε κανένα νικητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA δεν ικανοποιήθηκε από τις προσφορές που κατατέθηκαν στον πρώτο γύρο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι οποίες εκτιμάται ότι κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στο συγκεκριμένο γύρο συμμετείχαν μόλις τρεις υποψήφιοι -Cosmote TV, Mega Channel και Ant1- με την πρώτη να διεκδικεί το σύνολο του πακέτου των ευρωπαϊκών αγώνων, ενώ Mega και Ant1, διαφορετικά από ότι συμβαίνει τώρα με τις παράλληλες μεταδόσεις, φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για αγώνες του Europa ή του Conference League. Ο λόγος είναι ότι στις συγκεκριμένες διοργανώσεις συγκεντρώνονται περισσότερες πιθανότητες να συμμετέχουν και οι ελληνικές ομάδες. Από την άλλη πλευρά, οι αγώνες του Champions League, ειδικά στο γύρο των ομίλων της διοργάνωσης, φέρονται να έχουν διαρκώς μειούμενο ενδιαφέρον τηλεθέασης, λόγω των μεγάλων διαφορών δυναμικότητας των ομάδων που συμμετέχουν. Στοιχεία που έλαβαν υπόψη και οι τηλεοπτικοί πάροχοι στις προσφορές που κατέθεσαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού.  

Σε ότι αφορά στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού κανείς δεν αποκλείει την είσοδο νέων διεκδικητών στο παιχνίδι, όμως αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Είναι μάλλον λογικό οι υπάρχοντες διεκδικητές να ανεβάσουν λίγο τις προσφορές τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί και η UEFA, άρα με αυτό το δεδομένο μοιάζει παράδοξο πως θα μπει νέος παίκτης στη διαδικασία σ’ αυτή τη δεύτερη φάση που ανεβαίνει το τίμημα.  

CHAMPIONS LEAGUE,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,UEFA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home