Κλείνει η πόρτα στις ανεξέλεγκτες εφαρμογές τρίτων στο Twitter

Deasy @ 12.02.2023
Κλείνει η πόρτα στις ανεξέλεγκτες εφαρμογές τρίτων στο Twitter

Η ώρα της αλήθειας για την οποία γράφαμε πριν από λίγες ημέρες έφτασε. Το κλείσιμο της ελεύθερης πρόσβασης στο API του εφαρμόζει από σήμερα το Twitter, σε μια -ακόμα- προσπάθεια να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αν χρησιμοποιείς κάποια άλλη εφαρμογή πλην εκείνης του Twitter για να γράφεις ή να διαβάζεις tweets, είναι πιθανό αυτή να σταματήσει να λειτουργεί από σήμερα. Εκτός, βέβαια, αν οι δημιουργοί της συμφωνήσουν να δίνουν 100 δολάρια τον μήνα για να μείνει η πρόσβαση ανοιχτή. Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για αρκετές εφαρμογές τρίτων που μέχρι σήμερα "διάβαζαν" το Twitter μέσω του API του. Το οποίο API μπορείς να το φανταστείς σαν μια γέφυρα που δημιουργείται μεταξύ του Twitter και κάποιας εξωτερικής εφαρμογής, ώστε η τελευταία να έχει πρόσβαση σε tweets, προφίλ και στοιχεία όπως είναι ο κατάλογος των ακολούθων, με λίγα λόγια όλα όσα δίνει δημόσια το Twitter μέσω των δικών του εφαρμογών.

Ωστόσο, όσοι έχουν φτιάξει bots τα οποία δημοσιεύουν έως και 1.500 tweets τον μήνα θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της συνδρομής. Δυστυχώς δεν προβλέπεται ειδική αντιμετώπιση για λογαριασμούς που αποδεδειγμένα δημοσιεύουν πληροφορίες κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι ο καιρός ή φυσικές καταστροφές. Κάποιες από αυτές ίσως σταματήσουν να λειτουργούν αν δεν έχουν ή δεν θέλουν να καταβάλουν το αντίτιμο των 100 δολαρίων τον μήνα.

Τι θα γίνει; Μάντεις δεν είμαστε αλλά νομίζουμε πως σταδιακά ο Elon Musk θα επιδιώξει να δημιουργήσει και άλλες πηγές εσόδων από τους χρήστες του Twitter και δεν θα εκπλαγούμε καθόλου αν δούμε μια συνδρομητική υπηρεσία στο πρότυπο του Twitter Blue για όσους θέλουν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να δημοσιεύουν μερικά μηνύματα την ημέρα. Σύντομα θα γνωρίζουμε...

TWITTER,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home