Το Twitter κλείνει τις πόρτες του σε εφαρμογές τρίτων

Aυτά είναι κακά νέα

Deasy @ 06.02.2023
Το Twitter κλείνει τις πόρτες του σε εφαρμογές τρίτων

Η τεχνική είδηση είναι ότι το Twitter σταματά από τις 9 Φεβρουαρίου τη δωρεάν πρόσβαση στο API του και ότι θα εφαρμόσει κάποια χρέωση η οποία ακόμα και σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, δεν είναι γνωστή.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε εφαρμογή και υπηρεσία που χρησιμοποιεί το API για να δημοσιεύει tweets ή να οργανώνει διαφημιστικές εκστρατείες είναι πιθανό ότι θα σταματήσει να λειτουργεί. Ο κατάλογος αυτών των υπηρεσιών είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που δημοσιεύουν σε πραγματικό χρόνο στο Twitter πληροοφορίες για φυσικές καταστροφές, δεδομένα κίνησης, στοιχεία διαστημικών αποστολών, αποτελέσματα αθλητικών αναμετρήσεων κ.τ.λ.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι ένας από τους καλούς λόγους για να έχεις Twitter. Η εταιρεία υποστηρίζει πως η επιβολή μίας χρέωσης θα καθαρίσει το τοπίο και θα βγάλει από το παιχνίδι τους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς που σήμερα χρησιμοποιούν το API για να μεταδίδουν ανεπιθύμητα μηνύματα. Σύμφωνα με τον Elon Musk μια μηναία χρέωση ύψους 100 δολαρίων θα βοηθούσε στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος. Ομως αν δεν υπάρξει διαχωρισμός, μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά και ταυτόχρονα θα εκλείψει ένας καλός λόγος για να χρησιμοποιεί κανείς το Twitter.


Ήρθαν και τα NFT

Στο μεταξύ, το Twitter ξεκίνησε να ενεργοποιεί για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Blue τη δυνατότητα χρήσης NFT στο προφίλ τους. Οι εικόνες NFT ξεχωρίζουν χάρη στην πολυγωνική τους μορφή και για να λειτουργήσουν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού να έχει συνδέσει το NFT με το κρυπτο-πορτοφόλι του. Μάλλον πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να ανεβεί ο αριθμός των ανθρώπων που πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να εμφανίζεται δίπλα στο εικονίδιό τους το μπλε σηματάκι του επιβεβαιωμένου λογαριασμού.

SOCIAL MEDIA,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home