Πέρασε πρώτη στα smartphones η Huawei στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Πέρασε πρώτη στα smartphones η Huawei στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Οι αμερικανικές κυρώσεις, ο αποκλεισμός από τις υπηρεσίες της Google και άλλων αμερικανικών εταιρειών δεν ήταν ικανοί παράγοντες τελικά για να σταματήσουν τη Huawei από το στόχο που είχε εδώ και πολλά χρόνια. Την πρώτη θέση των πωλήσεων στα smartphones που κατέκτησε η κινεζική εταιρεία στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Samsung και αλλάζοντας το status quo των τελευταίων εννέα ετών, όπου είτε η Apple είτε η Samsung βρίσκονταν μόνιμα στην κορυφή.

Τα στοιχεία έρχονται από την εταιρεία ερευνών Canalys, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις (αποστολές) της Huawei στο δεύτερο τρίμηνο έφθασαν τα 55,8 εκατομμύρια συσκευές, δύο εκατομμύρια περισσότερες από την αντίστοιχη επίδοση της Samsung. Παράγοντες της «νίκης» της κινεζικής εταιρείας ήταν η σημαντική αύξηση των πωλήσεών της στην Κίνα, όπου το «πατριωτικό αίσθημα» των καταναλωτών οδήγησε σε 8% αύξηση των πωλήσεων, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Όπως σημειώνει η Canalys, το 70% του συνόλου των πωλήσεων της Huawei προέρχεται πλέον από τη δραστηριότητά της στην Κίνα, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο έχει δει τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς. Μόνο στο δεύτερο τρίμηνο η μείωση των πωλήσεών της στις χώρες του εξωτερικού έφθασε το 27%, ωστόσο ακόμα και αυτό το ποσοστό ήταν μικρότερο από την πτώση των πωλήσεων της Samsung, που άγγιξε το 30% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Προφανώς σε όλα τα παραπάνω νούμερα έχει παίξει τεράστιο ρόλο η πανδημία, κάτι που επισημαίνουν και οι αναλυτές της Canalys, προσθέτοντας ότι αν δεν ήταν ο Covid-19 δεν θα συνέβαινε αυτή η αλλαγή θέσεων στην κορυφή. Είναι γεγονός ότι η γρήγορη «ανάρρωση» της Κίνας από την πανδημία αποδείχτηκε επωφελής για την Huawei, που έτσι κι αλλιώς είχε ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά, την ώρα που το μερίδιο αγοράς της Samsung είναι μικρότερο του 1%. Επιπρόσθετα, περιοχές-φρούρια της Samsung, όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ευρώπη συνολικά έχουν χτυπηθεί από την εξάπλωση του ιού και στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου ήταν σε καθεστώς lockdown.  

SMARTPHONES,SAMSUNG,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home