Το YouTube στο δρόμο του Netflix, μειώνει την ποιότητα εικόνας στην Ευρώπη

Το YouTube στο δρόμο του Netflix, μειώνει την ποιότητα εικόνας στην Ευρώπη

Τα χνάρια του Netflix ακολουθεί και το YouTube, που ανακοίνωσε και αυτό ότι προχωράει στη μείωση της ποιότητας εικόνας στην Ευρώπη, με στόχο την αποσυμφόρηση των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έρχεται και η απόφαση του YouTube, το οποίο ανακοίνωσε ότι η ποιότητα της εικόνας της πλατφόρμας για τους ευρωπαίους χρήστες και για τις επόμενες ημέρες (χωρίς να δίνεται ακριβές χρονοδιάγραμμα) θα περιοριστεί σε standard definition.

Ήδη από χθες o BEREC ο ευρωπαϊκός φορέας που συντονίζει όλες τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως επιτρέπει στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να εφαρμόσουν κατ’ εξαίρεση συστήματα διαχείρισης της κίνησης ώστε να αποφευχθούν συμπτώματα συμφόρησης στα δίκτυα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Thierry Breton, έκανε έκκληση στις εταιρείες που παρέχουν streaming περιεχόμενο να βοηθήσουν όπως μπορούν έτσι ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των δικτύων, τα οποία αν και λειτουργούν κανονικά μέχρι στιγμής, φαίνεται να είναι στα όριά τους. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα συνολικά στοιχεία για το ύψος αυτής της επιβάρυνσης, ο όμιλος της Vodafone ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι στο δίκτυό της στην Ευρώπη έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης κατά 50%. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό το σαββατοκύριακο πρακτικά όλη η Ευρώπη θα βρίσκεται σε καραντίνα είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μειωθεί η επιβάρυνση.

YOUTUBE,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,STREAMING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home