Εκτεθειμένοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί 419 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

Εκτεθειμένοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί 419 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

Μήνας, χωρίς μια μικρή ή μεγάλη υπόθεση στην οποία το Facebook κακομεταχειρίστηκε τα προσωπικά αρχεία των χρηστών του, δεν είναι καλός μήνας. Από αυτήν την άποψη ο Σεπτέμβριος του 2019 είναι ένας πολύ καλός μήνας, καθώς σε μια νέα υπόθεση που φέρνει στο φως το TechCrunch το Facebook βρίσκεται υπόλογο για την έκθεση περισσότερων από 419 εκατομμυρίων τηλεφώνων των χρηστών του.

Η υπόθεση είναι σοβαρή, οπότε από εδώ και παρακάτω θα την αντιμετωπίσουμε και εμείς με την πρέπουσα σοβαρότητα. Όπως λοιπόν αποκαλύπτει το δημοσίευμά του, οι άνθρωποι του αμερικανικού Μέσου, μετά από υπόδειξη του ερευνητή σε θέματα ασφαλείας Sanyam Jain έπεσαν πάνω σε μια γιγαντιαία online λίστα στην οποία ήταν εκτεθειμένα τα προσωπικά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. H πρόσβαση στη λίστα ήταν ελεύθερη και δεν απαιτούσε κάποιο κωδικό. Από τα νούμερα που δίνει το TechCrunch, 133 εκατομμύρια εγγραφές αφορούσαν χρήστες εντός ΗΠΑ, 18 εκατομμύρια Άγγλους και περισσότερες από 50 εκατομμύρια Βιετναμέζους. Κάθε εγγραφή είχε τη μοναδική ταυτότητα του χρήστη στο Facebook και το τηλέφωνο που ήταν συνδεδεμένο σ’ αυτή, ενώ ένας άγνωστος αριθμός εγγραφών περιείχε επιπλέον στοιχεία, όπως το όνομα, το φύλο και την τοποθεσία του χρήστη.

Σε επικοινωνία που είχε το TechCrunch με το Facebook, ο εκπρόσωπος του τελευταίου δήλωσε ότι η «ηλικία» της λίστας πρέπει να είναι μεγαλύτερη του ενός έτους, καθώς το κοινωνικό δίκτυο έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο τη δημόσια εμφάνιση του τηλεφώνου των χρηστών. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ύπαρξή της έθετε σε κίνδυνο τους χρήστες του δικτύου, που στην πιο «αθώα» περίπτωση ήταν εκτεθειμένη σε απάτες κλήσεων και SMS.

Από την έρευνα του TechCrunch δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα ο χρόνος σύνταξης της λίστας και ο συντάκτης της. Προφανώς δεν είναι το Facebook, όμως είναι μια ακόμα υπόθεση στην οποία διαπιστώνουμε ότι τα μέτρα του Facebook για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών ήταν μάλλον για κλάματα.  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home