Ρομπότ! Σφουγγάρισε!

Deasy @ 16.03.2016
Ρομπότ! Σφουγγάρισε!

Κάποια στιγμή και αν στο μεταξύ δεν μας βρει κάποια μεγάλη συμφορά η Ιστορία μάλλον θα γράψει πως οι συσκευές της iRobot ήταν από τις πρώτες που έφεραν τους ανθρώπους σε επαφή με τη χρήση των ρομπότ στην καθημερινότητά τους.

Επίσης θα γράψει πως οι συγκεκριμένες συσκευές δεν είχαν κάποιο χαρακτηριστικό που να παραπέμπει σε άνθρωπο, σε τελική ανάλυση η μόνη τους δουλειά ήταν να σκουπίζουν.

Λοιπόν, πολλά χρόνια μετά τις πρώτες σκούπες Roomba η iRobot λανσάρισε μια νέα σειρά συσκευών που δεν σκουπίζουν μόνο αλλά σφουγγαρίζουν κιόλας.

Η τιμή των νέων μοντέλων δεν είναι απαγορευτική, στις ΗΠΑ κοστίζουν γύρω στα 200 δολάρια στη βασική τους έκδοση και αν αναρωτιέσαι από πού στο καλό βγάζει λεφτά η iRobot (σε τελική ανάλυση πόσες… σφουγγαρίστρες θα πουλήσει) δεν έχεις παρά να σκεφτείς το μοντέλο των εταιρειών κατασκευής εκτυπωτών, όπου η μονάδα διατίθεται σε μια προσιτή τιμή και η κερδοφορία εξασφαλίζεται από τα μελάνια. Κατ’ αναλογία, στις σφουγγαρίστρες-ρομπότ της iRobot τοποθετούνται ανταλλακτικά για το καθάρισμα διότι καλή η καινοτομία αλλά κάπως πρέπει να ζήσουν και οι καινοτόμοι.

Οι συσκευές αντιλαμβάνονται τον χώρο στον οποίο κινούνται και τον απομνημονεύουν και φαίνεται πως καθεμία της μπορεί να τα βγάλει άνετα πέρα με ένα τυπικό διαμέρισμα ή, έστω, με μισό τυπικό διαμέρισμα (εξαρτάται και από το πώς ορίζει κανείς το τυπικό). Φανταζόμαστε πως αρκετά σύντομα τα νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και στα μέρη μας.

IROBOT,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home