Νοηματική ...μα τι μεγάλη startup idea!

Νοηματική ...μα τι μεγάλη startup idea!

«Gestures» – what a startup! Αυτό μου ήρθε στο μυαλό αμέσως, όταν είδα αυτό το video στο vimeo. Μου το έστειλε ένας φίλος από Γερμανία, με τον οποίο καιρό πριν συζητούσαμε, πόσο ανούσιες είναι ορισμένες app-oriented ιδέες, χωρίς να μπαίνουν στην καρδιά, ας πούμε, της κοινωνίας και της ζωής, για να βοηθήσουν σκοπούς και ομάδες κοινού. Με τον ίδιο συζητούσαμε, ότι θα μπορούσε το κινητό να αναγνωρίζει και να βοηθά σε δύσκολα κομμάτια της επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα είναι η νοηματική γλώσσα. Το έκαναν Γιάννο μου, το έκαναν.... Και ήρθε το video, που δεν ξέρω αν είναι commercial ready ή μια future-proof ιδέα, από το «Berghs School of Communication» στη Στοκχόλμη, αλλά με ενέπνευσε. Δείτε το!

 

Google Gesture from Berghs School of Communication on Vimeo.

Η τεχνολογία μας ήρθε στο χέρι, για να κάνουμε ωραία πράγματα και να γεφυρώσουμε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά χάσματα, που έχει ο κόσμος μας σήμερα. Είναι το εργαλείο, το φτηνό εκείνο εργαλείο, που χρειαζόμαστε για να λύσουμε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η ρατσιστική απομόνωση μιας ολόκληρης παγκόσμιας κοινότητας. Οι συνάνθρωποι μας που έχουν προβλήματα ακοής, ομιλίας, όρασης είναι μόνο μία πρώτη σκέψη, για το πως μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει.

Αλλά πρέπει να ξεκινά από μία ιδιαίτερη εσωτερική ευαισθησία, ώστε να θέλεις να βοηθήσεις ευρύτερους σκοπούς και να οραματίζεσαι πως το δικό σου προϊόν θα «σώσει καταστάσεις». Για να γίνω ακόμη πιο δεικτικός, δεν πρόκειται να γίνει από ανθρώπους που έχουν παραμυθιαστεί, ότι θα βγάζουν 200Κ το χρόνο ως developers, γιατί αυτοί είναι οι μισθοί των καλών του “οικοσυστήματος” στην Καλιφόρνια ή τέλος πάντων έτσι λένε στα event...

Η όμορφη αυτή ιδέα όμως δεν είναι απλά μια τεχνική λύση, μία πλατφόρμα. Βλέπετε πόσο όμορφα σερβίρεται και «πουλιέται» στο video; Πόσο προσεγμένη παραγωγή, μουσική, setting, casting έχει γίνει για να αποδοθεί ή ας πούμε να γίνει ‘amplify’ μια μεγάλη ιδέα; Αυτό είναι εξίσου σημαντικό με το περιεχόμενο, γιατί το αγκαλιάζουν πιο γρήγορα χρήστες, testers, επενδυτές, άνθρωποι, μέσα ενημέρωσης, η κοινωνία. Δεν αρκέστηκαν να μας πουν πως η λύση τους καλυτερεύει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, αλλά έδωσαν χρόνο να καταλάβουμε πόσο απομονωμένοι είναι από εμάς και πόσο λάθος κάνουμε, που εμείς δεν το ξέρουμε. Τότε η λύση τους αποκτά μεγαλύτερο νόημα. Σιγουρεύει τα downloads και την πιθανή συχνότερη χρήση....

Θέλει όνειρο, ευαισθησία και κατάλληλα μυαλά. Αυτά δεν υπάρχουν εν αφθονία στα Ελληνικά events των χορηγών, των μεντόρων, των «πρωταγωνιστών» και των μαζικών ακολούθων ...της (λεγόμενης) σκηνής επιχειρηματικότητας.

Stay tuned ...και ο θεός βοηθός!

 

STARTUPS,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home