Καμπούλ: H Cosmote TV συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο παιχνίδι των διεθνών παραγωγών μυθοπλασίας

Καμπούλ: H Cosmote TV συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο παιχνίδι των διεθνών παραγωγών μυθοπλασίας

Με την τηλεοπτική σειρά Καμπούλ, η οποία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία των γυρισμάτων η Cosmote TV συμμετέχει για πρώτη φορά, ως συμπαραγωγός, σε μια ευρωπαϊκή παραγωγή, στα πρότυπα των αντίστοιχων του Χόλιγουντ.

H «Καμπούλ» είναι μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και εξιστορεί τις προσπάθειες εκκένωσης των συμμαχικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων τις μέρες της πτώσης της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν στα χέρια των Ταλιμπάν, το καλοκαίρι του 2021. Εξερευνά την χαοτική εκκένωση διαφόρων χαρακτήρων, από διπλωμάτες και στρατιώτες μέχρι πολίτες, που απεγνωσμένα αναζητούν καταφύγιο και αλληλεγγύη σε μια χώρα σε κρίση, με την άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Για την Cosmote TV δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε μια διεθνή παραγωγή μυθοπλασίας. Έχει προηγηθεί η εμπειρία της στην σειρά «Τεχεράνη» (Tehran) στην οποία συμμετείχε μαζί με την ισραηλινή εταιρεία παραγωγής. Μέρος των γυρισμάτων της συγκεκριμένης σειράς είχε γίνει και στην Ελλάδα. Όμως, στο νέο της βήμα στις διεθνείς συμπαραγωγές έχουμε δύο ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με την «Τεχεράνη». Η «Καμπούλ» είναι ευρωπαϊκή συμπαραγωγή, με τη συμμετοχή -εκτός της Cosmote TV- μεγάλων ονομάτων, όπως των Cineteve, 2425 Films, France Televisions, Blonde, European Alliance, New8, RAI κ.ά., ενώ η Cosmote TV έχει εξασφαλίσει και την προβολή της, η οποία εκτιμάται στο δεύτερο εξάμηνο του 2025 (το Tehran προβλήθηκε αποκλειστικά στο Apple TV). Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σύνολο των γυρισμάτων της νέας σειράς υλοποιούνται στην Ελλάδα, όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν ισχυρά κίνητρα για την Cosmote TV, ώστε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη παραγωγή, όπως μας ενημέρωσε η Φαίη Τσιτσιπή, Υπεύθυνη Στρατηγικής Ανάλυσης και Παραγωγών της Cosmote TV, κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας στα γυρίσματα που γίνονταν εκείνες της ημέρες στη Χαλιβουργική. «Η Καμπούλ αποτελεί την απαρχή ενός ταξιδιού της Cosmote TV στις διεθνείς παραγωγές μυθοπλασίας που θα έχουμε και την ευχέρεια να προβάλλουμε μέσα από την πλατφόρμα μας» πρόσθεσε η κα. Τσιτσιπή.

Τα γυρίσματα για τη σειρά «Καμπούλ», που βρίσκονται σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής, όπως η Χαλυβουργική, τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Τατοϊου και της Ελευσίνας, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το ΟΑΚΑ, οι περιοχές του Βοτανικού, της Καλλιθέας, της Κερατέας κ.α. Μάλιστα, η απόφαση για την υλοποίηση των γυρισμάτων στη χώρα μας προηγήθηκε της απόφασης της συμμετοχής της Cosmote TV. Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα, για να ακολουθήσει το post production και η σειρά να είναι έτοιμη για προβολή μέσα στο 2025. Το κόστος κυμαίνεται στα επίπεδα αρκετών εκατομμυρίων, όπως μας ανέφεραν άνθρωποι της παραγωγής, χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στη σειρά εκτός του βασικού μεγάλου καστ (55 άτομα) θα συμμετέχουν συνολικά περίπου 4.500 κομπάρσοι, αριθμοί που μας δίνουν μια πρώτη γεύση για το μέγεθος της παραγωγής. «Τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο εικόνας, με τη σειρά Καμπούλ αποδεικνύεται ότι μπορούμε και στην Ευρώπη να κάνουμε παραγωγές αντίστοιχου επιπέδου με αυτές που συναντάμε από αμερικανικά στούντιο» σημείωσε η κα Τσιτσιπή. Σχετικά με το μέλλον σε επίπεδο (συμ)παραγωγών από την Cosmote TV, η κα Τσιτσιπή εστίασε στο ενδιαφέρον που έχει η εταιρεία σε projects που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα, διερευνώντας και μελλοντικές ευκαιρίες που θα προκύψουν, όπως συνέβη με την «Καμπούλ».

  

Βασικά στοιχεία για τη σειρά Καμπούλ

Σκηνοθεσία: Kasia Adamik (No Escape) and Olga Chajdas (Imago)

Σενάριο: Olivier Demangel (Atlantics, November)  Thomas Finkielkraut (Osmosis, Wonderman)

Πρωταγωνιστές:  Eric Dane (Grey’s Anatomy, Euphoria), Jeanne Goursaud (Pax Massilia), Olivier Rabourdin, Valentina Cervi (Medici: Masters of Florence), Shervin Alenabi (Tehran) κ.ά.

Σύνοψη

Καμπούλ, 15 Αυγούστου 2021: Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν υποσχεθεί στους Ταλιμπάν ότι θα φύγουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Σε αντάλλαγμα, οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί να μην καταλάβουν την πόλη της Καμπούλ. Ο αφγανικός στρατός φρουρεί κάθε πύλη της πόλης για να βεβαιωθεί ότι τηρείται η συμφωνία, και ο πληθυσμός είναι βέβαιος ότι η πρωτεύουσα είναι απόρθητη.

Ενώ το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική ετοιμάζεται να φύγει, όλα ανατρέπονται όταν μέσα σε λίγες ώρες, η Καμπούλ θα πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν.

Η σειρά “Kabul” εξερευνά την χαοτική εκκένωση διαφόρων χαρακτήρων, από διπλωμάτες και στρατιώτες μέχρι πολίτες, που απεγνωσμένα αναζητούν καταφύγιο και αλληλεγγύη σε μια χώρα σε κρίση, με την άφιξη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ,COSMOTE TV,ΚΑΜΠΟΥΛ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home