HP Envy x360: Χάρμα οφθαλμών

HP Envy x360: Χάρμα οφθαλμών

Οι σχεδιαστές στις εταρείες κατασκευής υπολογιστών προσπαθούν να βγάλουν λαγούς από το καπέλο για να κάνουν τους καταναλωτές να στρέψουν το κεφάλι τους προς ένα νέο προϊόν. Αλλά πολλές φορές είναι καλύτερο να ακολουθείς την πεπατημένη και με κάποιες μικρές βελτιώσεις να παρουσιάσεις μία μηχανή που θα είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης στη δουλειά και τη διασκέδαση.

Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις του υπογράφοντος (της αφεντιάς μου δηλαδή) που είχε τη χαρά και την τύχη να περάσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ημερών με το laptop HP Envy x360 15-fe0008nn, το οποίο αποκλείεται να συνεχίσουμε να αποκαλούμε με το πλήρες του όνομα, το Envy x360 είναι αρκετό. Ναι, "envy" σημαίνει φθόνος και γενικά αυτή η σειρά έχει καταφέρει να προκαλέσει κάμποσο φθόνο. Κυρίως σε εκείνους που δεν είχαν τη χαρά να πιάσουν στα χέρια τους ένα Envy x360.

Το συγκεκριμένο έχει ένα ωραίο αλουμινένιο κάλυμμα το οποίο φιλοξενεί έναν επεξεργαστή 13ης γενιάς intel core i7 1,7 GHz, 16 GB μνήμης RAM, έναν σκληρό δίσκο 512 GB και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να αυποστηρίξουν δύο κλασικές USB πόρτες, μία USB C, μία HDMI, έναν smart card reader και το σύστημα γραφικών που προσφέρει ανάλυση 1920x1080 στην οθόνη.

Η οποία οθόνη σχεδόν 16 ιντσών είναι διαυγέστατη, ευκρινέστατη και αφής. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πενάκι που συνοδεύει το HP Envy x360 για να επιλέξεις σημεία στην οθόνη, να ανοιγοκλείσεις εφαρμογές και να κάνεις διάφορα πράγματα που έχεις συνηθίσει να κάνεις με το ποντίκι. Φυσικά υπάρχει και touchpad αλλά για αυτό ας μιλήσουμε λίγες γραμμές πιο μετά.

Η οθόνη αφής λοιπόν λειτουργεί και με τα δάχτυλα, οπότε μπορείς να αφήσεις το πενάκι στην άκρη για τις πιο λεπτές δουλειές. Η οθόνη αναδιπλώνεται και μετατρέπει το HP Envy x360 σε ένα ωραιότατο tablet που μπορείς να το πάρεις μαζί σου στον καναπέ ή την πολυθρόνα και να συνεχίσεις τη δουλειά σου ή να παρακολουθήσεις ένα βίντεο. Θα τη χαρείς την οθόνη στο βίντεο, η καθαρότητα είναι μοναδική.

Τα ηχητικά αποδίδονται από ένα συμπαθέστατο σύστημα ηχείων της B&O το οποίο βεβαίως έχει την ποιότητας που θα περίμενες. Αλλά τι να το κάνεις, ο ψηφιακός ήχος που καταναλώνουμε είναι απείρως χειρίστης ποιότητας από τον ήχο που θα άκουγες από ένα στερεοφωνικό σύστημα της προκοπής και βεβαίως σε αυτό δεν φταίει η HP, το στραβό μας κεφάλι φταίει που κάναμε παραχωρήσεις στην ποιότητα.

Μην το ξεχάσουμε, drive για CD, DVD εννοείται πως δεν υπάρχει, δεν ζούμε στο 2005...

Επίσης, εννοείται ότι έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 11, καθώς και με 30 ημέρες ενεργοποιημένη προστασία από τη McAfee. Μιλώντας για λογισμικά και λειτουργίες, ωραία η ιδέα ξεκλειδώματος της συσκευής μέσω της κάμερςα που αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη, βεβαίως αν δεν αισθάνεσαι άνετα με αυτή τη διαδικασία υπάρχει και η κλασική επιλογή του κωδικού εισόδου.

Γενικώς, το HP Envy x360 είναι ένα ποιοτικό μηχάνημα που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και θα σου κάνει τη ζωή εύκολη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα ήθελα να είχε το μηχάνημα και να μην το έχει, μπορώ όμως να σκεφτώ την επόμενη αφαίρεση (μετά τα drives οπτικών μέσων), η οποία δεν είναι άλλη από το touchpad.

Η βιομηχανία υπολογιστών προσπάθησε πολλές φορές να διευκολύνει την αλληλεπίδρασή μας με τις μηχανές, αλλά μέχρι στιγμής και εξαιρουμένου του πληκτρολογίου, αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δάχτυλο (ή το πενάκι) σε μια οθόνη αφής όπως αυτή που έχει το HP Envy x360 θα χρησιμοποιήσεις το ποντίκι ή θα θέλεις να χρησιμοποιήσεις ποντίκι. Όλες οι άλλες λύσεις που έχουν προταθεί είναι μεσοβέζικες και είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση ότι μπορούμε άνετα να ζήσουμε χωρίς touchpad. Οπότε, αν είχα ένα nice-to-have που λένε και στο μαρκετινγκ, θα πρότεινα την κατάργηση του touchpad. Θα μου πείτε τώρα, τι θα βάζαμε στη θέση του. Τι θα λέγατε για ένα ωραίο τίποτα;

HP ENVY,HP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home