Κάτι κάνει η Apple με το bitcoin

Deasy @ 04.06.2014
Κάτι κάνει η Apple με το bitcoin

Πολλά και υποσχόμενα τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η Apple όπως θα έχεις ήδη διαβάσει, αλλά για μια μικρή ομάδα ανθρώπων η είδηση δεν ήταν στα νέα καλούδια του OS X ή του iOS 8 αλλά σε μια μικρή αλλαγή στα "ψιλά γράμματα" που επιβάλει η εταιρεία να προσκυνήσουν όσοι θέλουν να αναπτύξουν εφαρμογές για το App Store.

H αλλαγή αυτή λέει πως "οι εφαρμογές μπορεί να διευκολύνουν τη μεταβίβαση εγκεκριμένων ψηφιακών χρημάτων εφόσον το πράττουν σύμφωνα με όλους τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους [που ισχύουν] στις περιοχές όπου οι εφαρμογές [αυτές] λειτουργούν".

Χαρές και πανηγύρια στην κοινότητα του Bitcoin, που μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαν "φάει πόρτα" κατά το κοινώς λεγόμενο από την Apple. 

Βεβαίως υπάρχει ένα "εφόσον" στο σχετικό κείμενο της Apple: Οι εφαρμογές θα γίνονται αποδεκτές μόνο αν υπάρχουν σχετικοί νόμοι σε ισχύ που θα ρυθμίζουν τα θέματα σχετικά με τα ψηφιακά χρήματα τύπου Bitcoin και συναφών υλοποιήσεων. Με άλλα λόγια, αν αύριο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πει πως το Bitcoin είναι μια φανταστική ιδέα που απορούσε πώς δεν το είχε σκεφτεί τόσο καιρό και το δεχθεί για τις συναλλαγές του (ξέρουμε, πρέπει να συμφωνήσουν η ΕΚΤ, η Ε.Ε. και ενδεχομένως καμιά δεκαπενταριά ακόμα όργανα πολλά από τα οποία πιθανότατα δεν γνωρίζουμε, αλλά δεχτείτε αυτό το απολύτως υποθετικότατο παράδειγμα), ενώ η Ισπανία π.χ. το στείλει στο πυρ το εξώτερον, δεν είναι και πολύ πιθανό πως η Bitcoin εφαρμογή σας θα λειτουργήσει, αν θέλετε να κάνετε μια συναλλαγή με κάποιον που βρίσκεται στην Ισπανία.

Τέλος πάντων, όπως και να το δείτε, η Apple μισο-άνοιξε την πόρτα στα ψηφιακά χρήματα, ενώ υπάρχουν και οι πιο καχύποπτοι που υποστηρίζουν πως κάτι ετοιμάζουν εκεί στο μαγευτικό Κουπερτίνο...

APPLE,Bitcoin,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home