Μάχη για την ουδετερότητα στο Internet δίνει το Netflix

Deasy @ 21.03.2014
Μάχη για την ουδετερότητα στο Internet δίνει το Netflix

Η μάχη για τη διατήρηση της ουδετερότητας των δικτύων έχει αρχίσει για τα καλά, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πιέζουν όλο και πιο έντονα να επιβληθούν «διόδια» στους παρόχους περιεχομένου, για να διατήρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο χρήστης.

Ειδικά εταιρείες όπως το Netflix με το έντονο bandwidth που απαιτούν είναι ένα καίριο ζήτημα. Και θα κάνουν τα πάντα να προασπίσουν τη θέση τους. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που για μια ακόμα φορά ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix βγαίνει δημόσια μέσα από το επίσημο blog της εταιρείας δίνοντας μια σαφή εικόνα για τη στάση της και βέβαια τα επιχειρήματά της.

Ο Reed Hastings μέσα από το εκτενές post του κάνει λόγο για την ουσία της αρχής της ουδετερότητας των δικτύων στο Internet που δεν δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες που χειρίζονται τα δίκτυα να επεμβαίνουν στις υπηρεσίες που θα επιλέγει ο χρήστης. Με άλλα λόγια, εφόσον οι τελευταίες έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν ή θα μειώνουν το bandwidth για συγκεκριμένες υπηρεσίες που τις πληρώνουν ή όχι, αυτό είναι μια μορφή επέμβασης και μάλιστα βίαιης, στις προτιμήσεις των χρηστών. Ο κ. Hastings φροντίζει μέσα από το κείμενό του να εντάξει στην ίδια γραμμή και άλλες εταιρείες ή υπηρεσίες που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, εφόσον περάσει το αίτημα των παρόχων Internet, μεταξύ των οποίων είναι το YouTube, το Skype κ.α.

Στην «κουβέντα» ο επικεφαλής του Netflix φέρνει και τους καταναλωτές, οι οποίοι ήδη πληρώνουν ένα πολύ σημαντικό ποσό στους ISPs για να λαμβάνουν συγκεκριμένες ταχύτητες, με βάση τα προγράμματα στα οποία εγγράφονται, που όμως τελικά ποτέ δεν είναι αυτές που εισπράττουν στην πράξη. Αντίθετα, οι ταχύτητες είναι πολύ μικρότερες.

To θέμα της ουδετερότητας στο Internet έχει πολλά επεισόδια ακόμα και είναι σίγουρο ότι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς θα το συναντήσουμε αρκετές φορές μπροστά μας.

NET NEUTRALITY,ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home