Έτοιμη για "εκτόξευση" η SpaceX

Το Σάββατο η πρώτη εκτόξευση ιδιωτικού σκάφους στο διάστημα

Έτοιμη για 'εκτόξευση' η SpaceX

Είναι από αυτές τις σπάνιες φορές που ξεφεύγουμε αρκετά από τις ειδήσεις ψηφιακής τεχνολογίας αλλά λίγο η αδυναμία του Νεκτάριου στο πρόσωπο του Elon Musk και λίγο η σημασία της είδησης, αφιερώνουμε και εμείς χώρο στην πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης ιδιωτικού σκάφους στο διάστημα, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Ο λόγος για το SpaceX Dragon, το σκάφος της εταιρείας SpaceX (δημιούργημα του Elon Musk) το οποίο είναι προγραμματισμένο να εκτοξευθεί το ερχόμενο Σάββατο από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με προορισμό τον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αρχικά, η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Απριλίου αλλά κάποιες καθυστερήσεις ανέβαλαν για λίγες μέρες το εγχείρημα.

Η πτήση θα είναι μη επανδρωμένη, και ο βασικός της στόχος είναι το σκάφος να μπορέσει να δέσει επάνω στο διεθνή διαστημικό σταθμό, με τη βοήθεια δύο αστροναυτών που βρίσκονται εκεί. Αποτελεί το πρώτο κύριο test για την ικανότητα του SpaceX Dragon να στέλνει προμήθειες στο διαστημικό σταθμό και βέβαια για την ικανότητα της SpaceX, σε επόμενο στάδιο, να υλοποιήσει επανδρωμένες πτήσεις (και με επιβάτες) σε τροχιά γύρω από τη γη.

Το SpaceX Dragon (αν όλα πάνε καλά) αναμένεται να επιστρέψει στη γη σε δύο εβδομάδες, στoν Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια. 

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ELON MUSK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home