H Google αυτομαστιγώνεται

H Google αυτομαστιγώνεται

Με μέτρα… εναντίον της απάντησε η Google σε μια online καμπάνια προώθησης του Chrome που όπως λέει η εταιρεία παραβίασε τους δικούς της κώδικες δεοντολογίας. Η ιστορία ξεκίνησε με την πρόσληψη, από την Google, της διαφημιστικής εταιρείας Unruly που εδρεύει στο Λονδίνο για την προώθηση του Chrome.

Η Unruly ασχολείται κυρίως με την παραγωγή βίντεο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσέγγισε bloggers τους οποίους και πλήρωσε προκειμένου να γράψουν κάποια "καλά πράγματα" για τον browser της Google. Η Unruly έκανε λόγο για ανθρώπινο σφάλμα, λέγοντας πως είχε ζητήσει από τους bloggers να ενσωματώσουν το διαφημιστικό βίντεο, όχι όμως να γράψουν και κολακευτικά λόγια για τον Chrome. Το θέμα αναδείχθηκε στα online μέσα, πρωτίστως στο All Things Digital, όπου φιλοξενείται και απάντηση της Google.

"H Google δεν συμφώνησε σε τίποτε περισσότερο από online διαφημίσεις. Διαρκώς αποφεύγουμε τις χορηγίες, περιλαμβανομένης της πληρωμής bloggers για την προώθηση των προϊόντων μας, διότι αυτού του είδους οι ενέργειες δεν είναι διαφανείς και δεν είναι προς το καλύτερο συμφέρον των χρηστών. Εξετάζουμε ποιες αλλαγές θα κάνουμε για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα συμβεί ξανά [κάτι παρόμοιο]…"

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Google θα αφαιρέσει τη σελίδα για download του Chrome από τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης για ένα δίμηνο, εκτμώντας πως με αυτό τον τρόπο θα εξιλεωθεί για τις ενέργειες της συνεργαζόμενης διαφημιστικής εταιρείας.

GOOGLE,GOOGLE APPS-SERVICES,WEB BROWSER,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home