Θεωρητικά, δεν βάζεις λεφτά στον ανταγωνιστή σου, αλλά τα όρια στο ποιος είναι ανταγωνιστής και ποιος συνεργάτης είναι αρκούντως θολά τον τελευταίο καιρό.
Η Google, λοιπόν, θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην Anthropic, όπως ανακοίνωσε η τελευταία την Παρασκευή και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την αποτίμηση της εταιρείας του Claude στα 350 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία του Gemini, η Google δηλαδή, λέει ότι θα επενδύσει άλλα 30 δισ. δολάρια υπό την προϋπόθεση ότι το Claude θα επιτύχει ορισμένους στόχους που έχουν τεθεί. Φυσικά δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για αυτούς τους στόχους.
Τον τελευταίο καιρό η Anthropic εξελίσσεται σε μαγνήτη κεφαλαίων, καθώς πολύ πρόσφατα η Amazon συμφώνησε να «ρίξει» 25 δισ. δολάρια στην εταιρεία. Όπως φαίνεται, ο καβγάς με την αμερικανική κυβέρνηση ουδόλως έχει επηρεάσει τη θέση αλλά και την ελκυστικότητα της Anthropic.



















































































Σχόλια