παρακαλώ περιμένετε...
NEWSLETTER
Το email σου εδώ!
παρακαλώ περιμένετε...
POLL

Τι αλλάζει με την εξαγορά του Instagram από το Facebook;

παρακαλώ περιμένετε...
TAGS
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
FRESH
Ο Atom πάει παντού

Ο Atom πάει παντού

Δημήτρης Μαλλάς @ 15.09.2010
Σχόλια

Αποφασισμένη να τοποθετήσει την οικογένεια επεξεργαστών Atom σε οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί με κάποιον τρόπο με το Διαδίκτυο δείχνει η Intel. Στο IDF 2010, η εταιρεία εκτός από μία σειρά από νέα tablets και netbooks που έχουν τον διπλοπύρηνο Atom, ανακοίνωσε συνεργασίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα μία σειρά από συσκευές πέραν των υπολογιστών να έχουν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Ο Doug Davis, γενικός διευθυντής του Intel Embedded & Communications Group, ανακοίνωσε, για παράδειγμα, ότι ο νέος Atom E600 θα χρησιμοποιηθεί σε ένα σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας της Visteon για αυτοκίνητα. Επίσης, ο Atom συναντιέται πλέον και σε set top boxes που προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν μία τηλεόραση “έξυπνη”, δηλαδή να μπορεί να είναι δικτυωμένη στο Διαδίκτυο. Ένα τέτοιο set top box έδειχνε η D-Link, το ονομαζόμενο και Boxee, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ η τιμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι στα 199 δολάρια.
Επίσης, η Intel δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο MeeGo, το λειτουργικό σύστημα, βασισμένο στο Linux, που προωθεί μαζί με τη Nokia. Στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και το IDF 2010, είδαμε tablet PCs με MeeGo, όπως αυτό της γερμανικής WeTab, όπως και netbooks από κατασκευαστές όπως η Asus. Κάτι από Nokia, πάντως, δεν έκανε την εμφάνιση του.

Topics: HARDWARE
Brands: INTEL
Tags: INTEL, ATOM
COMMENTS
    παρακαλώ περιμένετε...
    TOP BRANDS