Διαστημικό Internet, ο επόμενος στόχος του Elon Musk

Deasy @ 19.01.2015
Διαστημικό Internet, ο επόμενος στόχος του Elon Musk

Με ένα ακόμα φιλόδοξο πλάνο συνεχίζει να καλλιεργεί το μύθο του ο Elon Musk, ο οποίος στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της SpaceX την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο ότι θέλει να φθάσει τη σύνδεση στο Internet ακόμα και μέχρι τον… πλανήτη Άρη.

Ωστόσο και πριν υλοποιηθεί ο απώτερος στόχος του «σύγχρονου Iron Man», οι πιο «ταπεινές» φιλοδοξίες του περιλαμβάνουν την παροχή δορυφορικού Internet στο δικό μας πλανήτη και κατά κύριο λόγο στα τρία δισεκατομμύρια των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, ο κ. Musk υποστηρίζει ότι η λύση αυτή είναι αποτελεσματικότερη από τις υπάρχουσες, καθώς «τα πακέτα δεδομένων θα διακινούνται πιο γρήγορα στις συνθήκες διαστήματος από τις υπάρχουσες δομές των routers και των επίγειων δικτύων». Αυτό το σύστημα δορυφόρων θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για να φθάσει σε μεταγενέστερο στάδιο το Internet και στον μακρινό πλανήτη.

Το project, το οποίο δεν έχει πάρει ακόμα κάποιο όνομα, θα τρέξει μέσα από την SpaceX, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή δορυφόρων, με τον κ. Musk να το κοστολογεί στα επίπεδα των 10 δισ. δολαρίων.

SpaceX,ELON MUSK,INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home