Κυνήγι του ISIS στα social media

Ειδική μονάδα από τη Europol.

Deasy @ 22.06.2015
Κυνήγι του ISIS στα social media

Ειδική ομάδα στόχος της οποίας είναι να εντοπίζει τη δραστηριότητα λογαριασμών πρόσκεινται στον ISIS συγκροτεί η Europol. Η λειτουργία της νέας μονάδας αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, με αντικείμενο να εξαρθρώσει την προπαγάνδα που υλοποιείται από αγνώστου προέλευσης λογαριασμούς υπέρ του φανατικού ισλαμικού κράτους. Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση περίπου 45.000 έως 50.000 λογαριασμοί στο Twitter, που προέρχονται από τον ISIS, συντάσσουν περί τα 100.000 tweets, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και στον προσηλυτισμό νέων από την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις αποστολές της ειδικής ομάδας είναι να κατεβάζει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς  άμεσα μετά τον εντοπισμό τους, σταματώντας τη δραστηριότητά τους. Ταυτόχρονα, θα παρακολουθεί τα social media για να αναγνωρίζει φιλικούς χρήστες αλλά και εκείνους που είναι ευάλωτοι στα μηνύματα του ισλαμικού κράτους.

 Η ομάδα της Europol θα συνεργαστεί και με εταιρείες που ειδικεύονται στον χώρο των social media, χωρίς όμως να γίνουν γνωστά τα ονόματά τους.

ISIS,EUROPOL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home