Μαζικές συλλήψεις στην Ευρώπη

Deasy @ 10.06.2015
Μαζικές συλλήψεις στην Ευρώπη

Σχεδόν 50 άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα απάτης που έχει διαπράξει ληστείες μέσω Internet σε Ευρωπαϊκές Τράπεζες συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Europol.

Η επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Europol κάνει λόγο ότι η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία και Γεωργία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 49 ατόμων, την έρευνα σε 58 χώρους συνολικά και την κατάσχεση υλικού, που περιελάμβανε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σκληρούς δίσκους κ.α., καθώς το κύκλωμα φέρεται να είχε κλέψει ποσά συνολικής αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η απάτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε στηθεί με στο συνηθισμένο τρόπο. Οι ψηφιακοί εγκληματίες αποκτούσαν πρόσβαση σε εταιρικούς λογαριασμούς email, παρακολουθούσαν επικοινωνίες που αφορούσαν πληρωμές, κατόπιν έστελναν από τα παραβιασμένα emails εντολές σε πελάτες να πληρώσουν σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που ελέγχονταν από τους ίδιους και άμεσα ρευστοποιούσαν τα ποσά, τα οποία τα έστελναν άμεσα εκτός Ευρώπης. Τα άτομα που συννελήφθησαν από την αστυνομική επιχείρηση κατάγονται στην πλειοψηφία τους από τη Νιγηρία, το Καμερούν αλλά και την Ισπανία.

EUROPOL,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home