Σύντομα διαθέσιμα και στην Ελλάδα τα νέα iPads

Deasy @ 17.10.2014
Σύντομα διαθέσιμα και στην Ελλάδα τα νέα iPads

Λιγότερο χρόνο από τα νέα iPhones θα χρειαστεί να περιμένουν οι επίδοξοι κάτοχοι των καινούργιων iPads που ανακοίνωσε σήμερα η Apple. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η διάθεση των iPad Air 2 και Mini 3 θα ξεκινήσει στην Ελλάδα μέχρι τέλος του Οκτωβρίου, οπότε και δεν αποκλείεται να έχουμε ταυτόχρονη διάθεση και των δύο φορητών συσκευών της εταιρείας: iPad και iPhone. Όπως είναι ήδη γνωστό το iPhone 6 και 6 Plus θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου.

Από τα νέα μοντέλα, το iPad Air 2 είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι η οθόνη έχει μεν την ίδια διαγώνιο (9,7 ίντσες) αλλά είναι εξαιρετικά λεπτό με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά. Αυτό το νούμερο το καθιστά το λεπτότερο tablet της αγοράς. Το iPad Air 2 έρχεται με τον νέο Α8X επεξεργαστή που, σύμφωνα με την Apple, είναι 40% πιο γρήγορος, ενώ βελτιωμένη είναι και η κάμερα που προσφέρει ανάλυση 8 megapixel. Οι κυριότερες όμως αναβαθμίσεις της αφορούν τη βελτιωμένη φωτεινότητα του φακού f2.4, που επιτρέπουν στο φακό να συγκρατεί περισσότερο φως, ενώ πλέον η κάμερα είναι σε θέση να προσφέρει και συνεχόμενες λήψεις (burst mode). Σε επίπεδο video, επιτρέπει τη εγγραφή αρχείων σε ανάλυση 1080p. Η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι πάντως η ενσωμάτωση αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, όπως ακριβώς και το iPhone, ενώ βέβαια θα υποστηρίζει και τις συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας Apple Pay.

Το ίδιο χαρακτηριστικό έχει και το iPad mini 3 και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος είναι η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με το mini 2. Κατά τα άλλα, το iPad mini 3 έχει οθόνη 7,9 ιντσών και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Α7Χ που έχει και το προηγούμενο μοντέλο. Μια ακόμη λεπτομέρεια είναι πως και τα δύο νέα iPad θα είναι διαθέσιμα και σε χρυσαφί απόχρωση.

Οι τιμές των νέων μοντέλων θα είναι στα ίδια επίπεδα με των προκατόχων τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα το iPad Air 2 θα ξεκινά -πιθανότατα- από τα 509 ευρώ, ενώ το iPad mini 3 από τα 419 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις αναφερόμαστε στις εκδόσεις μόνο με WiFi και με αποθηκευτικό χώρο στα 16 GB. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των υπάρχοντων μοντέλων θα μειωθούν αρκετά και ενδεχομένως να αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία.

Τόσο το iPad Air 2 όσο και το Mini 3 θα κυκλοφορήσουν με τη νέα έκδοση (8.1) του iOS, που θα είναι διαθέσιμη για download από τη Δευτέρα.

IPAD,IPAD AIR 2,IPAD MINI 3,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home