Στο 20% η μείωση παραγωγής του iPhone 13

Στο 20% η μείωση παραγωγής του iPhone 13

Ένα στα πέντε iPhone 13 που ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν δεν βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της Apple τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αναφορά του πρακτορείου Nikkei. Μια πτώση της παραγωγής του της τάξεως του 20% που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης chip, αλλά και του συνόλου των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρατηρείται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ένας πραγματικός χριστουγεννιάτικος εφιάλτης για τον κλάδο και τον αμερικανικό κολοσσό ειδικότερα, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με την απειλή της μειωμένης διαθεσιμότητας των συσκευών της, στην πιο κρίσιμη αγοραστική περίοδο της χρονιάς.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο μέσω των υψηλόβαθμων στελεχών της η Apple είχε δώσει μια εικόνα (ασαφή είναι η αλήθεια) των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, προειδοποιώντας για τη μείωση της παραγωγής. Ωστόσο, μάλλον κανείς δεν φανταζόταν ότι θα επηρέαζε τόσο το iPhone, που είναι και το πιο σημαντικό της κεφάλαιο για τις οικονομικές της επιδόσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Nikkei τα πράγματα για τις προηγούμενες εκδόσεις του iPhone που συνεχίζουν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής, όπως επίσης και για το iPad. Ειδικότερα, η παραγωγή του tablet έπεσε κατά 50% το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, ενώ για την υπόλοιπη γκάμα του iPhone η πτώση φθάνει τα επίπεδα του 25%.

IPHONE 13,IPHONE,IPAD,CHIP,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home