Στις 26 Οκτωβρίου το νέο iPad και iPad Pro στην Ελλάδα

Στις 26 Οκτωβρίου το νέο iPad και iPad Pro στην Ελλάδα
To νέο iPad Pro.

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει να διατίθεται και στην Ελλάδα η νέα γενιά του iPad και του iPad Pro, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από την Apple και έρχονται να αναβαθμίσουν την εμπειρία που προσφέρει τα υπάρχοντα μοντέλα της αγοράς.

Τόσο το iPad όσο και το iPad Pro έρχονται με αρκετά νέα χαρακτηριστικά και ανανεωμένο design, ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός ότι είναι παρελθόν η lightining θύρα, με την Apple να υιοθετεί αποκλειστικά τη USB θύρα, μια κίνηση ευθυγράμμισης με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υιοθέτηση του προτύπου USB Type C από όλους τους κατασκευαστές στις φορητές συσκευές μέχρι το 2024.

Η αλλαγή θύρας είναι μόνο μία από τις πολλές που θα συναντήσει κάποιος στο νέο iPad της Apple. Το «απλό» μοντέλο έρχεται με μεγαλύτερη οθόνη 10,9 ιντσών, ενώ για πρώτη φορά σε iPad η μπροστινή κάμερα μετακινείται στη μεγαλύτερη πλευρά της συσκευής. Μια κίνηση που υποδεικνύει ότι η Apple προωθεί/προτείνει την οριζόντια χρήση της συσκευής. Άλλωστε, η συγκεκριμένη κάμερα έρχεται και με τη λειτουργία Center Stage, η οποία τοποθετεί τον χρήστη συνεχώς στο κέντρο του κάδρου κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων. Η αμερικανική εταιρεία βάζει τέλος και στο home button (που αντικαθίσταται από το Touch ID στο πλήκτρο on/off), όπως επίσης και στην υποδοχή ακουστικών.  

Στο εσωτερικό του νέου iPad συναντάμε το chipset A14 Bionic (το ίδιο που χρησιμοποιείται στο iPhone 12)  και αποτελεί αναβάθμιση από το A13 Bionic που υπήρχε στο iPad 9ης γενιάς που κυκλοφόρησε πέρυσι. Τέλος, το νέο iPad υποστηρίζει το Magic Keyboard Folio και το Apple Pencil πρώτης γενιάς, ενώ για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση που υποστηρίζει 5G δίκτυα.

 

Από την άλλη πλευρά το iPad Pro έρχεται σε δύο επιλογές μεγέθους οθόνης, μία όμοια με το iPad στις 10,9 ίντσες και μία μεγαλύτερη στις 12,9 ίντσες, αμφότερες τεχνολογίας Mini LED, που υπόσχεται καλύτερη απόδοση σε αντίθεση, HDR και επίπεδα μαύρου. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν το νέο chipset M2 SoC, το οποίο συναντάμε και στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Το chipset συνοδεύεται από 8GB μνήμης στις εκδόσεις των 128GB, 256GB και 512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η έκδοση των 1ΤΒ και 2ΤΒ διαθέτουν 16GB RAM.

Ακολουθώντας τα χνάρια της Samsung, το iPad Pro ανιχνεύει το Apple Pencil, όταν αυτό είναι σε απόσταση 12 χιλιοστών από την οθόνη, προσφέροντας στο χρήστη μια προεπισκόπηση μιας πιθανής ενέργειας.

Η κυκλοφορία του iPad και iPad Pro ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας και την Ελλάδα σ’ αυτό το πρώτο κύμα. Η αρχική τιμή του iPad στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπερνάει το όριο των 800 ευρώ, ενώ εκείνη του iPad Pro (128GB) τα 1100 ευρώ.

IPAD,IPAD PRO,TABLETS,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home