Το κέντρο τεχνολογίας της NSN στην Ελλάδα διευρύνει τις δραστηριότητές του

Deasy @ 26.11.2013
Το κέντρο τεχνολογίας της NSN στην Ελλάδα διευρύνει τις δραστηριότητές του
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NSN Greece, Αθανάσιος Έξαρχος.

Στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης που διατηρεί στην Ελλάδα προχώρησε η Nokia Solutions and Networks, προσθέτοντας 150 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την ενίσχυση, ο σχεδιασμός της οποίας είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη Άνοιξη, σε συζητήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έγιναν σήμερα, παρουσία του πρέσβη της Φινλανδίας, Pekka Lintu, του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση της NSN στο κέντρο τεχνολογίας.  

Το συγκεκριμένο κέντρο στην Αθήνα ανήκει στον τομέα παγκόσμιων δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά κέντρα ανάπτυξης της εταιρείας παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1990 και φιλοξενεί εργαστήρια λογισμικού που παρέχουν προηγμένες δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού για ορισμένα από τα κορυφαία προϊόντα της NSN στην παγκόσμια αγορά, ενώ με την προσθήκη των νέων δραστηριοτήτων απασχολεί πλέον περίπου 580 εργαζομένους.

Από τις 150 νέες θέσεις εργασίας, οι 110 αποτελούν προσθήκες εργατικού δυναμικού εκτός Nokia, με τις υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται από δυναμικό που μεταφέρθηκε από προηγούμενες δραστηριότητες της εταιρείας.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο Υπουργοί στάθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει η επένδυση της Nokia, στο συμβολισμό της ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ενώ έδωσαν την υπόσχεση για ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας που θα ευνοεί τις επενδύσεις.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΕΛΛΑΔΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,NSN,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home