Δες live τις αλλαγές στη Wikipedia

Deasy @ 24.05.2013
Δες live τις αλλαγές στη Wikipedia
Όπως μπορείς να δεις τη στιγμή που τραβήξαμε το screenshot, ένας Έλληνας χρήστης έβαζε και αυτός το "λιθαράκι" του...

Οι πιθανότητες λένε ότι τη Wikipedia αν μη τι άλλο την ξέρεις. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα site που διατηρείται στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως πιθανότατα επίσης γνωρίζεις, το περιεχόμενο της Wikipedia προέρχεται από χιλιάδες απλούς χρήστες του Internet που αφιερώνουν το χρόνο τους, λίγο έως πολύ, για να προσθέσουν τη δική τους γνώση στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια.

Θες να διαπιστώσεις και εσύ το ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι αλλαγές και η ανανέωση του περιεχομένου στη Wikipedia. Πάτα εδώ και θα οδηγηθείς σε ένα site που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις σε πραγματικό χρόνο σε ένα παγκόσμιο χάρτη τους unregistered χρήστες (είτε εκείνους που δεν έχουν λογαριασμό είτε εκείνους που δεν έχουν κάνει log in) που ανανεώνουν το περιεχόμενό της και βέβαια τη χώρα από την οποία προέρχονται (πληροφορία που προέρχεται από την IP διεύθυνση του χρήστη).

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο συγκεκριμένο site, οι unregistered χρήστες συμβάλλουν στατιστικά σε ποσοστό 15% στο σύνολο του περιεχομένου της αγγλικής Wikipedia. Οπότε όπως καταλαβαίνεις παίρνεις απλά μια γεύση για τη δουλειά και το χρόνο που αφιερώνεται για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου εγχειρήματος. Επιστρέφοντας στις πληροφορίες που σου προσφέρει ο χάρτης, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις και ανάλογα με τη γλώσσα τις ανανεώσεις που θέλεις να παρακολουθήσεις.

WIKIPEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home