Αποχώρηση Sony από κοινοπραξία παραγωγής οθονών

Έλαβε 950 εκατ. δολάρια από τη Samsung που είναι ο εταίρος της στην εταιρεία

Αποχώρηση Sony από κοινοπραξία παραγωγής οθονών

Στην πώληση του μεριδίου της, το οποίο φθάνει σχεδόν στο 50%, στην κοινοπραξία που έχει μαζί με τη Samsung για την παραγωγή LCD οθονών, προχωρά η Sony. Ο ιαπωνικός όμιλος πουλά το μερίδιο της -όπως είναι προφανές- στη Samsung έναντι 950 εκατ. δολαρίων, ποσό που θα τη βοηθήσει να περιορίσει και τις ζημίες που αναμένεται να παρουσιάσει στο τελευταίο -ημερολογιακό- τρίμηνο του 2011.

H κίνηση της Sony δεν σημαίνει ότι η εταιρεία από το χώρο της παραγωγής οθονών, καθώς συμμετέχει σε μία ακόμη κοινοπραξία με την ιαπωνική Sharp. Όμως, η Sony δείχνει να επιδιώκει να κινηθεί σε μεγαλύτερο εύρος της αγοράς και να εκμεταλλευτεί τις δραστηριότητες της που έχει σε άλλους τομείς όπως είναι τα smartphones αλλά και η βιομηχανία περιεχομένου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι απέκτησε πρόσφατα το 50% που δεν είχε στη Sony Ericsson από την Ericsson, και είναι προφανές ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τη δικτύωση των ψηφιακών συσκευών.

Την ίδια στιγμή, η Samsung θέλει να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή της επόμενης γενιάς οθονών LCD, οπότε αυτή η αγορά αναμένεται να της επιτρέψει να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία.

LCD,SMARTPHONES,SAMSUNG,SHARP,SONY,SONY ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home