Το Υoutube ανανεώθηκε

kostas-kun @ 17.11.2011

Φαίνεται ότι η ανανέωση της Google έφτασε και στη νούμερο 2 μηχανή αναζήτησής της: το Youtube άλλαξε (οι αλλαγές γίνεται σταδιακά στους χρήστες, οπότε αν δεν τις εντόπισες ήδη, μην ανησυχείς, θα τις εντοπίσεις πολύ σύντομα). Σκούρα χρώματα και σε αυτό όπως στο Gmail, από το γκρι background μέχρι το λογότυπο οι τόνοι έχουν πέσει, πιθανόν για να μην κουράζεται ο χρήστης από τα έντονα χρώματα. Λογικό μου ακούγεται αφού μιλάμε για ένα site με video. Η αρχική σελίδα έχει ανανεωθεί προς το καλύτερο καθώς οι συνδρομές σε κανάλια, τα προτεινόμενα και τα προβαλλόμενα έχουν τοποθετηθεί το καθένα στη δική του στήλη (βλέπε φωτό 1).

Ξέχνα τις άβολες γραμμές όπου έβλεπες ένα βίντεο από ένα κανάλι Χ και το υπόλοιπο ήταν λευκό, πέντε βίντεο από ένα κανάλι Ψ και ου το καθ' εξής... Κουραστικό ε; Τώρα στην κεντρική στήλη υπάρχουν τα τελευταία βίντεο από όλες τις συνδρομές κατά ημερομηνία, το πιο πρόσφατο δηλαδή είναι στην κορυφή. Δεξιά μπορείς να βρεις τα προτεινόμενα και ακριβώς κάτω από αυτά τις διαφημίσεις (προβαλλόμενα τα λέει το ΥouTube, διαφημίσεις είναι όμως...).

Δεν ανέφερα την αριστερή στήλη στην οποία μπορείς να δεις συνοπτικά τις συνδρομές σου, να επιλέξεις να εμφανιστούν τα δημοφιλέστερα videos, τα trending videos και προτάσεις για να εγγραφείς σε επιπλέον κανάλια.

Οι αλλαγές συνεχίζονται όσο προχωράς: στην κεντρική σελίδα αναζήτησης/εμφάνισης κατηγοριών μπορείς να διακρίνεις ότι έχουν προστεθεί τα εξής Tab Βίντεο, Μουσική, Ζωντανά, Εκπαίδευση και αν κρίνω από τον κενό χώρο στη μπάρα πιστεύω ότι θα προστεθούν επιπλέον κατηγορίες στο μέλλον.

Μουσική λοιπόν, να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι ακριβώς θα είναι, να εξηγούμαι διάβασα το άρθρο του Γρηγόρη για τα πλάνα της Google περί μουσικής και μου δημιουργούνται σκέψεις τις οποίες δεν θα τις μοιραστώ προς το παρόν. Μπορείς να δεις ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομέρειες για τη νέα σελίδα Μουσικής εδώ.

Λίγα λόγια για το Ζωντανά και θα σε αφήσω να περιηγηθείς στο νέο lay-out. Ζωντανά λοιπόν στο Youtube λειτουργούν 54 διεθνή κανάλια. Βέβαια, θα μου πεις ότι είναι λίγα τα δημοφιλή, αλλά θα σου απαντήσω ότι κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, καθώς σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα. Μπορείς να δεις εικόνα από το Fashion TV , το Al Jazeera , το GoogleDevelopersJA και το RadioRecordRussia.... Οk, αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα τα περισσότερα από τα υπόλοιπα, αν δεν είσαι από τις Αραβικές χώρες, δεν νομίζω να σε απασχολήσουν πολύ χρόνο.

Ένα σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι το πρόγραμμα, αφού στα "Ζωντανά" εμφανίζεται στο κάτω μέρος τι θα παίξει μέσα στην ημέρα αλλά και τις επόμενες επτά. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις υπενθύμιση στο Google Calendar, στο Outlook και στο iCal, ώστε να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα.

Αυτά για την ώρα, μόλις εντοπίσω κάτι άλλο ενδιαφέρον θα επιστρέψω να σε ενημερώσω.

YOUTUBE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home