Χρυσές αμοιβές για το αφεντικό της Google εν μέσω απολύσεων

Χρυσές αμοιβές για το αφεντικό της Google εν μέσω απολύσεων

Με μετοχές και μετρητά συνολικής αξίας 226 εκατ. δολαρίων ανταμοίφθηκε το 2022 ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, τη στιγμή που η εταιρεία επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης και, ταυτόχρονα, προχωρά σε αρκετές απολύσεις ανά τον κόσμο.

Η αμοιβή του είναι 800 φορές υψηλότερη από τη μέση αμοιβή των εργαζομένων στην εταιρεία. Ίσως αυτό να περνούσε -σχετικά- απαρατήρητο, αν η Alphabet, η εταιρεία-ομπρέλα στην οποία υπάγεται η Google, δεν είχε ξεκινήσει σχεδόν με την αρχή του 2023, πρόγραμμα περικοπών με 12.000 απολύσεις. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 6% των εργαζομένων της εταιρείας διεθνώς και όπως παρατηρεί το Reuters σε κάποιες περιπτώσεις οι απολύσεις συνοδεύονται από κινητοποιήσεις, όπως έδειξαν οι σχετικές ενέργειες υπαλλήλων της εταιρείας σε Ζυρίχη και Λονδίνο.

O Pichai δεν είναι το μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος που απολαμβάνει υψηλών αμοιβών σε μια εποχή περικοπών. Η Alphabet γνωστοποίησε ότι και άλλα στελέχη όπως ο οικονομικός διευθυντής και ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας έλαβαν αμοιβές -με τη μορφή μετοχών- ύψους ως και 35 εκατ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, οι 12.000 απολύσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου και η Alphabet θα καταβάλει για αποζημιώσεις και συναφείς δαπάνες κάπου μεταξύ 1,9 και 2,3 δισ. δολάρια. Επίσης, η εταιρεία αναμένει έξοδα ύψους 500 εκατ. δολαρίων ως αποτέλεσμα των αποφάσεών της να μειώσει τους χώρους γραφείων που μισθώνει ανά τον κόσμο. Λογικό, αν σκεφτείτε πως με 12.0000 εργαζόμενους λιγότερο, θα χρειάζονται και λιγότερα γραφεία.

GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home