Μειωμένη κατά 50% η αξία του Twitter μετά την εξαγορά Μασκ

Μειωμένη κατά 50% η αξία του Twitter μετά την εξαγορά Μασκ

Μειωμένη στο μισό είναι πλέον η αξία του Twitter, μετά την εξαγορά του από τον Ίλον Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022. Σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο που δημοσιοποίησαν τα Αμερικανικά μέσα, ο Μασκ εκτιμά ότι η αξία του Twitter, έπεσε στα 20 δις δολάρια από τα 44 που ήταν 5 μήνες πριν.

Αναλυτικότερα, στο εν λόγω έγγραφο, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αιτιολογεί τη σημαντική αυτή πτώση στη γενικότερη κρίση που πλήττει το Twitter τελευταίο διάστημα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε tweet που δημοσίευσε το Σάββατο, η πλατφόρμα αναμένεται να χάνει κάθε χρόνο 3 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αποδίδεται στα μειωμένα κατά 1,5 δισ. δολάρια έσοδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δημοσίευμα του Reuters, ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη ήταν η μείωση των διαφημιστικών εσόδων κατά 15% το 2022, συγκριτικά με το 2021. Μάλιστα, στοιχεία που δημοσίευσαν διάφορες εταιρείες ερευνών όπως η Media Matters, από τότε που το Twitter πέρασε στα χέρια του Ίλον Μασκ 50 από τους 100 πιο γνωστές διαφημιστές παγκοσμίως σταμάτησαν να επενδύουν στο Twitter, εκφράζοντας έναν παραγκωνισμό προς το συγκεκριμένο μέσο.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια συγκεκριμένη μερίδα της αγοράς που δεν ήθελε να συνδεθεί με τα λεγόμενα «σκάνδαλα του Twitter». Και φυσικά, ένα από τα πιο βασικά ήταν η ενεργοποίηση λογαριασμών που είχαν απαγορευθεί όπως πχ του Ντόναλντ Τραμπ, μια κίνηση του Μασκ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.


Αισιόδοξος ο Ίλον Μασκ

Να σημειώσουμε ότι στο ίδιο έγγραφο ο Ίλον Μασκ κάνει λόγο για προσπάθειες ανάκαμψης και αύξηση της αξίας του Ομίλου στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια. «Με την σταδιακή επιστροφή των διαφημιστών η εικόνα του Twitter θα είναι αρκετά βελτιωμένη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023» επισημαίνει ο ίδιος.

ELON MUSK,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home