Άλλες 10.000 απολύσεις στο Facebook

Deasy @ 14.03.2023
Άλλες 10.000 απολύσεις στο Facebook

Άλλοι 10.000 εργαζόμενοι στην Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) θα δουν την πόρτα της εξόδου μετά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία.  Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα πέντε μηνών που η Meta προχωρά σε τέτοιου μεγέθους απολύσεις. Τον περασμένο μήνα είχε προχωρήσει στην περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας. Συνολικά, κατά το τελευταίο πεντάμηνο η Meta έχει μειώσει το προσωπικό της κατά περίπου 25%.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής Mark Zuckerberg έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως «έτος αποτελεσματικότητας» αλλά το τι σημαίνει αυτό στην πράξη -εκτός από απολύσεις- δεν είναι γνωστό. Σίγουρα πάντως όσοι μένουν στην εταιρεία θα χρειαστεί να καλύψουν το κενό που δημιουργείται από την απώλεια τόσων θέσεων εργασίας.

Οι απολύσεις είναι εν μέρει αποτέλεσμα της μείωσης των εσόδων του ομίλου, καθώς η διαφημιστική δαπάνη έχει περιοριστεί λόγω των ανησυχιών που προκαλούν ο πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων.  Κατά την περίοδο 2020-2021 οι εταιρείες τεχνολογίας, φυσικά και το Facebook, προχώρησαν σε πολλές προσλήψεις ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας. Εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν κλεισμένοι σπίτια τους και τα κοινωνικά δίκτυα αποτέλεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις τη μόνη δίοδο επικοινωνίας. Βεβαίως τα πράγματα είναι άσχημα για τους εργαζόμενους στον κλάδο αλλά δεν είναι χειρότερα από την κατάσταση που επικρατεί στο Twitter όπου μετά από απανωτές απολύσεις υπολογίζεται ότι στην εταιρεία έχουν απομείνει γύρω στους 1.000 εργαζόμενους.

FACEBOOK,META,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home