Συνεργασία Youtube & Shopify για απευθείας αγορές από τα βίντεο

Συνεργασία Youtube & Shopify για απευθείας αγορές από τα βίντεο

Νέα συνεργασία με την Shopify ξεκινάει η Google για ακόμη μεγαλύτερη προώθηση του Youtube και της κοινότητας του. Πιο αναλυτικά, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αγοράζουν τα προϊόντα που δείχνουν οι influencers και οι youtubers απευθείας από το Youtube. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για παράδειγμα, ότι εάν παρακολουθείτε ένα βίντεο σε ένα τεχνολογικό κανάλι YouTube, ενδέχεται να δείτε gadget που μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από τη σελίδα χρησιμοποιώντας το Shopify.  Το ίδιο θα ισχύει για κάθε κατηγορία προϊόντων όπως πχ τα προϊόντα μακιγιάζ σε ένα κανάλι ομορφιάς.  Ακόμη, οι δημιουργοί περιοχομένου θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν ποια προϊόντα περιλαμβάνονται στο κανάλι τους, χρησιμοποιώντας την ενότητα "Shopping" στο YouTube Studio.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να διατηρήσει το YouTube θεατές που διαφορετικά θα είχαν εγκαταλείψει την πλατφόρμα για να αγοράσουν ένα προϊόν κάπου αλλού. Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τις δυνατότητες αγορών και στα Live βίντεο, αλλά και στα Shorts και μεγάλης διάρκειας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το νέο χαρακτηριστικό θα εμφανιστεί πρώτα στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, ενώ μέσα στο έτος θα το δούμε και σε άλλες χώρες.

YOUTUBE,SHOPIFY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home