Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό Ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το δορυφορικό Ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν τα απαραίτητα βήματα για το δορυφορικό Internet ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα, μετά και την δημοσίευση στο ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης που αποτελεί πλέον το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας δορυφορικών κεραιών.

Ειδικότερα, η υπ’ αρ.57/ΦΕΚ Β’ 4938/25-10-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση:

επικαιροποιεί την ειδική διαδικασία για την αδειοδότηση της εγκατάστασης τυποποιημένων κατασκευών κεραιών και

θεσπίζει νέο κανονιστικό πλαίσιο για την τοποθέτηση των τυποποιημένων κεραιών που πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας. Οι κεραίες που περιγράφονται παραπάνω θα χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες προκειμένου να παρέχουν στους καταναλωτές υπηρεσίες Ίντερνετ μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας σταθερή σύνδεση σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλό χρόνο απόκρισης.

 

Αργεί λίγο ακόμα το δορυφορικό Internet της Starlink

H ΚΥΑ ανοίγει και τυπικά το δρόμο για το λανσάρισμα υπηρεσιών δορυφορικού Internet από την Starlink. Ωστόσο, αν και προηγούμενες πληροφορίες, στις αρχές Οκτωβρίου, ήθελαν την Starlink να ξεκινάει την παροχή των υπηρεσιών της ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο, το σενάριο αυτό τελικά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ειδικότερα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε από το site της εταιρείας, η Starlink θα είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα μάλλον προς τα μέσα της επόμενης χρονιάς. Αυτή είναι τουλάχιστον η ενημέρωση που δίνει η εταιρεία σε όλες τις δοκιμές εισαγωγής διεύθυνσης που πραγματοποιήσαμε σήμερα. Ανεξάρτητα από την περιοχή που επιλέξαμε (Αθήνα, Βόρεια ή Νότιο Ελλάδα) το μήνυμα παρέμενε το ίδιο.

Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό της Starlink, ήδη από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Το συνολικό κόστος για την απόκτηση μιας Starlink σύνδεσης φθάνει τα 560 ευρώ, συν η μηνιαία συνδρομή των 99 ευρώ. Οι τιμές δεν επιβαρύνονται από κόστη εγκατάστασης, καθώς οι συνδρομητές καλούνται να εγκαταστήσουν μόνοι τους τον εξοπλισμό και σύμφωνα με οδηγίες από την εφαρμογή της Starlink.

STARLINK,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home