Όλα έτοιμα για τη λειτουργία της Starlink στην Ελλάδα

Όλα έτοιμα για τη λειτουργία της Starlink στην Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία της στην Ελλάδα έχει μπει η Starlink, η οποία αναμένεται να μπορεί να προσφέρει δορυφορικό Internet στους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας ακόμα και εντός Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απαραίτητη ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) είναι στο στάδιο των υπογραφών και τελευταίο βήμα αποτελεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Η ΚΥΑ έρχεται να δημιουργήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας δορυφορικών κεραιών σαν αυτές που χρησιμοποιεί η Starlink, οι οποίες εκτός από δέκτες σήματος λειτουργούν και ως πομποί, για την αποστολή/λήψη των δεδομένων. Μέχρι σήμερα για τέτοιου κεραίες ήταν απαραίτητη η ξεχωριστή αδειοδότηση από κάθε καταναλωτή, κάτι που έρχεται να αλλάξει η ΚΥΑ. Με την υπογραφή της και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ η Starlink θα μπορεί να στέλνει τα kit εξοπλισμού στους κατοίκους της Ελλάδας που έχουν κάνει αίτηση να λάβουν δορυφορικό Internet από την εταιρεία. Έτσι δεν αποκλείεται να έχουμε τους πρώτους χρήστες Starlink ακόμα και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προπαραγγελίας για την Ελλάδα είχε ανοίξει τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Όπως επίσης μεταφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο πρώτο διάστημα παροχής υπηρεσιών από τη Starlink θα χρησιμοποιούνται οι επίγειοι σταθμοί διασύνδεσης από γειτονικές χώρες, π.χ. η Ιταλία. Ωστόσο, μέσα στο 2022 αναμένεται να λειτουργεί ένα τέτοιο κέντρο και στην Ελλάδα, αφού στα σχέδια της Starlink περιλαμβάνεται και η δημιουργία σταθμού διασύνδεσης και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της υπηρεσίας έχει διαμορφωθεί στα 499 ευρώ για τον εξοπλισμό, 99 ευρώ για το μηνιαίο πάγιο της υπηρεσίας και επιπλέον 61 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς. Οι τιμές δεν επιβαρύνονται από κόστη εγκατάστασης, καθώς οι συνδρομητές καλούνται να εγκαταστήσουν μόνοι τους τον εξοπλισμό και σύμφωνα με οδηγίες από την εφαρμογή της Starlink.

STARLINK,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ INTERNET,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home