Τέλος τα smartphones για την LG

Τέλος τα smartphones για την LG

Επίσημο χαρακτήρα πήρε η απόφαση της LG να αποσυρθεί από τον κλάδο των κινητών τηλεφώνων, αποτελώντας το πρώτο μεγάλο όνομα του κλάδου που αποφασίζει ότι πρέπει να διακόψει τη συγκεκριμένη δραστηριότητά της.

Η πρόθεση της LG να διακόψει τη λειτουργία του τμήματος smartphones είχε διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα στα κορεατικά μέσα ενημέρωσης, με την εταιρεία να μην επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Είχε αρκεστεί να αναφέρει τότε ότι «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κάνει γνωστή την απόφασή της για την τύχη του συγκεκριμένου τομέα».

Ανάμεσα στα ενδεχόμενα που εξέτασε η LG ήταν και η πώληση της δραστηριότητάς της στα smartphones, όμως όπως μπορούμε να αντιληφθούμε από τη σημερινή απόφαση, οι επαφές της με πιθανούς αγοραστές δεν προχώρησαν.

Η αλήθεια είναι ότι η πορεία της LG στα smartphones την τελευταία δεκαετία ήταν διαρκώς πτωτική, με το μερίδιο αγοράς της να έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα κοντά στο 10% το 2010 σε κάτω από 2% το 2020. Με εξαίρεση την Νότιο Κορέα η μόνη αγορά που η LG κράτησε αξιοσημείωτα μερίδια αγοράς ήταν στις ΗΠΑ, όπου αποτελούσε το τρίτο σε προτίμηση brand με μερίδιο αγοράς κοντά στο 10%, μερίδιο που θα απορροφήσουν οι υπόλοιπες μάρκες τα επόμενα χρόνια.

Οι σωρευτικές ζημίες του τμήματος κινητών τηλεφώνων την τελευταία εξαετία έφθασαν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόσυρση από τα smartphones θα επιτρέψει στην LG να αφοσιωθεί σε τομείς που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, όπως τα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, οι συνδεδεμένες συσκευές και το smart home.

SMARTPHONES,LG ELECTRONICS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home