Η Αυστραλία πιέζει Google, Facebook να πληρώνουν τους εκδότες

Η Αυστραλία πιέζει Google, Facebook να πληρώνουν τους εκδότες

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες του Facebook  και της Google θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τους εκδότες για το περιεχόμενο των οποίων (ανα)δημοσιεύουν.

Η Google υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί -όταν γίνει νόμος- ενώ έχει απειλήσει να αποσύρει τις υπηρεσίες της από τη χώρα. Οι ενέργειες της κυβέρνησης της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει ευρύτερη συναίνεση στο Κοινοβούλιο η κύρωση του νομοσχεδίου μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Microsoft παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διεργασίες και έχει σπεύσει να δηλώσει πως η δική της υπηρεσία αναζήτησης, η γνωστή Bing, θα μπορέσει να καλύψει το κενό που θα δημιουργούσε ενδεχόμενη αποχώρηση των υπηρεσιών αναζήτησης που προσφέρονται από τις υπηρεσίες της Google.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις στη Γερουσία της Αυστραλίας που όμως δεν έγιναν γνωστές. Η εταιρεία παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια πλατφόρμα με περιεχόμενο για το οποίο έχει πληρώσει τους δημιουργούς. Πρόκειται για την πλατφόρμα Google News Showcase  στην οποία η εταιρεία δηλώνει πως έχει επενδύσει ένα δισ. δολάρια. Η υπηρεσία δεν περιορίζεται μόνο στην Αυστραλία, καθώς διαθέτει περιεχόμενο από 450 εκδότες και παραγωγούς από διάφορες χώρες, όπως η Βρετανία, η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Γερμανία. Όχι, δεν ξέρουμε πότε και αν θα έρθει στα μέρη μας…

GOOGLE,FACEBOOK,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,GOOGLE,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home