Νίκη της Uber στο Λονδίνο

Νίκη της Uber στο Λονδίνο

Παίρνει πίσω τη λειτουργία της στο Λονδίνο η Uber, η οποία εξασφάλισε σήμερα άδεια 18μηνης λειτουργίας στην αγγλική πρωτεύουσα ύστερα από την απόφαση δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η αμερικανική εταιρεία. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το Νοέμβριο ο αρμόδιος φορέας Transport for London είχε αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας της Uber, επικαλούμενος αστοχίες της εφαρμογής και της λειτουργίας της δραστηριότητας που έθεταν τους επιβάτες σε κίνδυνο. Απόφαση στην οποία είχε ασκήσει έφεση η Uber, την οποία και εκδίκασε αγγλικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με το δικαστή που εξέτασε την υπόθεση η Uber, μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε, δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. «Παρά τις μεγάλες αποτυχίες της θεωρώ ότι πλέον η Uber μπορεί να λάβει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας» ανέφερε στην απόφασή του, που δικαιώνει την αμερικανική εταιρεία.

Πάντως, η νέα άδεια που λαμβάνει η Uber συνοδεύεται και από όρους που έχουν συμφωνηθεί από κοινού με τον TfL, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να σημειώνουν μάλιστα την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν με το συγκεκριμένο φορέα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η απόφαση του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά την περυσινή αφαίρεση της άδειας η Uber συνέχιζε την λειτουργία της στο Λονδίνο, λόγω της έφεσης που είχε ασκήσει. Η αγγλική πρωτεύουσα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber, με περισσότερους από 50.000 οδηγούς και περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής, σύμφωνα με τα περυσινά στοιχεία.

UBER,ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home