Ο Μαρκ… μυστικοσύμβουλος του Τραμπ

Deasy @ 25.08.2020
Ο Μαρκ… μυστικοσύμβουλος του Τραμπ

Είναι πιθανό η στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στις κινεζικές εταιρείες να είναι αποτέλεσμα μερικών προσεκτικών δηλώσεων του Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Δεν αποκλείεται να είναι έτσι, καθώς σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook είχε αδράξει την ευκαιρία το περασμένο Οκτώβριο και σε ένα δείπνο για λίγους και εκλεκτούς στον Λευκό Οίκο μοιράστηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ τις ανησυχίες του.

Όπως  (φέρεται να) είπε, η άνοδος των κινεζικών εταιρειών συνιστά μεγάλη απειλή για τις αμερικανικές επιχειρήσεις του διαδικτύου. Μιλώντας με γερουσιαστές και άλλους παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής ο Ζάκερμπεργκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο TikTok .Κάποιοι γερουσιαστές φαίνεται να συμμερίστηκαν τις ανησυχίες του, καθώς ζήτησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ να εκκινήσουν έρευνα σε βάρος του TikTok. Πράγματι, λίγο αργότερα ξεκίνησε η έρευνα και την άνοιξη ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να κάνει λόγο για την επιβολή εμπάργκο στη δημοφιλή πλατφόρμα της κινεζικής ByteDance.

Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης πως το Facebook έχει δημιουργήσει τον φορέα American Edge ο οποίος χρηματοδοτεί διαφημίσεις στις οποίες εκθειάζεται ο ρόλος των αμερικανικών επιχειρήσεων στην οικονομία, την εθνική ασφάλεια και τον πολιτισμό.

Όλα αυτά βέβαια εξηγούν πολλά και αποτελούν ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις μεγάλων επιχειρήσεων με το πολιτικό σύστημα της Ουάσιγκτον. Διαπλοκή δεν το λένε αυτό;

FACEBOOK,ΗΠΑ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home