Νούμερο 1 παγκοσμίως η Apple

Ξεπέρασε και την Aramco σε χρηματιστηριακή αξία.

Νούμερο 1 παγκοσμίως η Apple

Γράφαμε νωρίς την Παρασκευή για τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της Apple και το πως οδήγησαν τη μετοχή της σε νέα ύψη, όμως η συνεδρίαση της Παρασκευής εξελίχθηκε ακόμα καλύτερα για την αμερικανική εταιρεία.

Με την μετοχή της εταιρείας να κλείνει στα επίπεδα των 425 δολαρίων η Apple πέρασε πλέον και στην πρώτη θέση στο σύνολο των εταιρειών, ανεξαρτήτως κλάδου, ως προς την κεφαλαιοποίησή της, ξεπερνώντας και τον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco.

Ειδικότερα, μετά την αύξηση 10,45% στη συνεδρίαση της Παρασκευής η κεφαλαιοποίηση της Apple έφθασε στα απίστευτα επίπεδα των 1,83 τρισ. δολαρίων, πολύ πιο πάνω πλέον από τη μέχρι πρότινος νούμερο 1 Aramco, η κεφαλαιοποίηση της οποίας κυμαίνεται κοντά στα 1,76 τρισ.

Εν μέσω πανδημίας οι επιδόσεις της αμερικανικής εταιρείας, εντός και εκτός Χρηματιστηρίου δεν δείχνουν να επηρεάζονται, με τη μετοχή της Apple να έχει σημειώσει αύξηση 44% στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την Πέμπτη, η εταιρεία θα προχωρήσει σε split των μετοχών της, σε αναλογία 4 προς 1.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home