Τα 10 αστέρια της Βαρκελώνης

Οι δέκα συσκευές που ξεχώρισαν στο Mobile World Congress

Deasy @ 18.02.2011
Τα 10 αστέρια της Βαρκελώνης

Για τέσσερις μέρες, από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου, το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας επικεντρώθηκε στο Mobile World Congress. Νέα κινητά τηλέφωνα, καινούργια tablet PCs, πολλές προηγμένες υπηρεσίες και λύσεις έκαναν το ντεμπούτο τους στη Βαρκελώνη, συγκεντρώνοντας (άλλα πολύ, άλλα λίγο)τα φώτα της δημοσιότητας. Στο deasy.gr ξεχωρίσαμε τις δέκα νέες συσκευές, που κατά τη γνώμη μας ξεχώρισαν αυτές τις μέρες. Δέκα συσκευές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και διαθέτουν το δικό τους "άσσο στο μανίκι" το καθένα για να κερδίσουν τον χρήστη. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

 

Acer Iconia Smart

Acer Iconia Smart 

Δεν ξέρουμε αν τελικά θα το δούμε και στην Ελλάδα, αλλά το νέο κινητό τηλέφωνο της Acer με την εντυπωσιακή οθόνη 4,8 ιντσών άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Μπορεί το μέγεθος της οθόνης να τρομάζει ως προς το μέγεθος της συσκευής αλλά η έξυπνη πατέντα των ανθρώπων της Acer να της δώσουν format 21:9 περιορίζει το πλάτος της στα επίπεδα άλλων συσκευών με μικρότερη οθόνη, μεγαλώνοντας μόνο το μήκος του κινητού. Όπως καταλαβαίνετε, υποστηρίζεται video υψηλής ανάλυσης, ενώ σε συνδυασμό με τον ήχο dolby που επίσης υποστηρίζει, το Iconia Smart υπόσχεται άψογη εμπειρία κατά την αναπαραγωγή ακόμα και ταινιών. Η τιμή του, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Acer, μπορεί να περιοριστεί ακόμα και στο ψυχολογικό όριο των 499 ευρώ, επίπεδα πολύ καλά για τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

 

Blackberry Playbook

Blackberry Playbook

To tablet της Blackberry έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, όμως στη Βαρκελώνη έκανε το άνοιγμα του στη διεθνή αγορά, εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη του περιπτέρου της εταιρείας. Η συσκευή συγκέντρωσε πολλά κολακευτικά σχόλια από όλο τον κόσμο λόγω της εξαιρετικού φινιρίσματός του και των υλικών κατασκευής που φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αποπνέοντας υψηλό δείκτη ποιότητας σε όποιον τυχερό το έπιανε στα χέρια του. Διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, υποστηρίζει όλα όσα χρειάζονται για ιδανικό surfing στο Internet και προσφέρει πλούσιες multimedia εμπειρίες. Παρά τον επαγγελματικό του χαρακτήρα, όπου υποστηρίζονται όλες οι υπηρεσίες που έχουν συνηθίσει οι κάτοχοι των Blackberry κινητών, το Playbook μας εντυπωσίασε ακόμα και στα παιχνίδια, δείχνοντας ότι είναι ένα πολύ καλό πολυδιάστατο πολυεργαλείο. Αν ισχύει κιόλας αυτό που μάθαμε ότι η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 400 ευρώ, ακούγεται σαν εξαιρετική λύση για όποιον θέλει tablet PC. Ιδιαίτερα αν αυτός είναι και κάτοχος Blackberry κινητού.

 

Hewlett Packard TouchPad

HP TouchPad

H Hewlett Packard διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό των Android Tablet PCs και επιλέγει να υιοθετήσει το λειτουργικό σύστημα που κληροδότησε από την εξαγορά της Palm, το WebOS. Αυτό και μόνο αποτελεί δίνει στο TouchPad της HP το χαρακτήρα της εναλλακτικής πρότασης, η οποία φαίνεται να δικαιώνεται από τα demo που είδαμε και τον πολύ γρήγορο τρόπο με τον οποίο έτρεχε το λειτουργικό στη συσκευή. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το πιάσουμε στα χέρια μας, αφού οι άνθρωποι της HP μας το απαγόρευαν, αλλά στα δικά τους χέρια το TouchPad έδειχνε ότι έτρεχε άψογα. Η συσκευή κινείται στην κατηγορία του iPad, στις 9,7 ίντσες δηλαδή, και υποστηρίζει όλα όσα χρειάζεται κάποιος χρήστης. Απουσιάζει βέβαια η πίσω κάμερα, ενώ το βάρος του φθάνει στα 740 γραμμάρια, αρκετά ψηλότερα από άλλα μοντέλα της κατηγορίας.

 

HTC Flyer

HTC Flyer (1)

Η πρώτη προσπάθεια της HTC, στο χώρο των tablet PCs, συνοδεύεται με δύο νέες υπηρεσίες αλλά και μια πολύ διαφορετική λειτουργία, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν λοιπόν το Flyer κυκλοφορήσει στην αγορά, θα λανσαριστούν ταυτόχρονα μια υπηρεσία ενοικίασης ταινιών (HTC Watch) και μια υπηρεσία mobile gaming (OnLive). Ταυτόχρονα, το Flyer μέσω της τεχνολογίας Scribe «επαναφέρει» τη γραφίδα αλλά με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο,  κάνοντας ευκολότερη τη δημιουργία σημειώσεων, εικόνων, την υπογραφή εγγράφων ή ακόμη και τη σύνταξη κειμένου σε ιστοσελίδες ή φωτογραφίες.

Το Flyer θα κυμαίνεται στην κατηγορία των tablet PCs με οθόνη 7 ιντσών, ενσωματώνει πολύ γρήγορο επεξεργαστή, ενώ θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τη χωρητικότητα (16 ή 32 GB) και την υποστήριξη ασύρματων δικτύων (WiFi και 3G). Αν η τιμή του ξεκινάει και από τα 500 ευρώ, τότε έχουμε ένα επίδοξο πρωταγωνιστή σε αυτήν  την κατηγορία.

 

HTC Salsa

HTC Salsa (1)

Είναι το ένα εκ των δύο Facebook κινητών που παρουσίασε η HTC και η παρουσία (έστω και με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα) του Mark Zuckerberg στο επίσημο λανσάρισμά του, υποδεικνύει ότι η HTC διαθέτει υψηλές βλέψεις και για τα δύο κινητά. Επιλέξαμε το Salsa, λόγω της οθόνης αφής, αφού το ChaCha διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο χωρίς αντίστοιχη οθόνη, χαρακτηριστικά που ίσως να απευθύνονται περισσότερο σε άλλες αγορές, πλην της ελληνικής. Και τα δύο πάντως, υπόσχονται, σε όλους τους φίλους του Facebook, ολοκληρωμένη ενσωμάτωση όλων των αγαπημένων λειτουργιών του δημοφιλούς social network, ώστε να παραμένουν σε πλήρη επαφή με αυτό ακόμα και με το κινητό τους. Η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στα 350 ευρώ (ίσως λίγο πιο πάνω), μια τιμή λογική αφού διαθέτει ένα καλό πακέτο σε τεχνικά χαρακτηριστικά και εξωτερική εμφάνιση.

 

Huawei Ideos X3

Huawei Ideos X3

Η Huawei κάνει σταθερά βήματα προς την προώθηση του δικού της ονόματος στην αγορά και το Ideos X3 είναι ένα ακόμα καλό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Σίγουρα δεν διαθέτει τα προηγμένα χαρακτηριστικά των υπολοίπων προϊόντων που αναφέρουμε σ’ αυτό το άρθρο αλλά επίσης δεν τίθεται σύγκριση σε επίπεδο τιμών με όλα τα υπόλοιπα, καθώς θα αποτελεί το πιο προσιτό Android smartphone στην έκδοση 2,3, με τιμή που θα κυμαίνεται ίσως και κάτω από τα 150 ευρώ. Το Ideos X3 με αυτόν τον τρόπο απευθύνεται στην ευρεία μάζα των καταναλωτών και ευελπιστεί να κερδίσει ένα καλό μερίδιο από όσους θέλουν σύγχρονες υπηρεσίες Google στο κινητό τους.

 

LG Optimus 3D

LG Optimus 3D (4) 

Για τους fan του τρισδιάστατου περιεχομένου, το Optimus 3D είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που προσφέρει θέαση 3D ακόμα και χωρίς τη χρήση γυαλιών. Παράλληλα, χάρη στο διπλό φωτογραφικό φακό στην πίσω όψη του, μπορεί και να εγγράψει τρισδιάστατα video. Αυτά και μόνο τα χαρακτηριστικά του κάνουν το Optimus 3D να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Όμως διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αφού οι περιορισμοί της οθόνης των 4,3 ινστών δεν επιτρέπουν την θέαση αυτού του περιεχομένου με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Πέρα από το 3D, το μοντέλο της LG είναι ένα σύγχρονο τηλέφωνο που χάρη στον πολύ γρήγορο επεξεργαστή του, υπόσχεται υψηλές αποδόσεις ακόμα και κατά την εκτέλεση των πιο απαιτητικών λειτουργιών.

 

Motorola Atrix 4G

Motorola Atrix 4G

Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία θέλει ακόμα μερικές πινελιές για να «εξευρωπαϊστεί», κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το Atrix 4G της Motorola είναι ένα ακόμα καλό βήμα στην προσπάθεια της εταιρείας να επανέλθει στο προσκήνιο.  Από όποιο τεχνικό χαρακτηριστικό και να ψάξεις το Atrix 4G, το smartphone της Motorola καλύπτει απόλυτα όλες τις σύγχρονες τάσεις, ενώ αν και η έκδοση του Android αναβαθμιστεί στην τελευταία του (2,3) με την κυκλοφορία της συσκευής στην αγορά, τότε δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι στα specs του τηλεφώνου που μπορεί να σταθεί εμπόδιο για την αγορά του. Επιπλέον, αν η τιμή του, διατηρηθεί και σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα, όπως μάθαμε, η Motorola θα κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο come back της.

 

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II (5)

H εκπληκτική οθόνη των 4,3 ιντσών, όχι μόνο λόγο μεγέθους αλλά λόγω της εξαιρετικής ευκρίνειάς της, προσδίδει στο Galaxy S II, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του, το χαρακτηρισμό του ως ένα από τα αστέρια της έκθεσης. Ο πολύ καλός επεξεργαστής, το ελάχιστο πάχος (είναι το λεπτότερο της αγοράς), υποστήριξη όλων των σύγχρονων λειτουργιών, σε συνδυασμό με την τελευταία έκδοση του Android και όλα τα συστατικά του στοιχεία, δημιουργούν ένα εξαιρετικό «πακέτο» που αφήνει πολλές υποσχέσεις. Ερωτηματικό αποτελεί η τιμή του, η οποία θα αγγίξει τα 600 ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν πολλά βάση των χαρακτηριστικών της συσκευής αλλά ούτε και λίγα, δεδομένων των ψυχολογικών (τιμολογιακών) ορίων, ιδιαίτερα, της ελληνικής αγοράς.

 

Sony Ericsson Xperia Play

Sony ericsson xperia play (1)

 

Η μεταφορά της παιχνιδοκονσόλας PSP της Sony σε ένα κινητό είναι γεγονός, καθώς η Sony Ericsson παρουσίασε, όπως είχε υποσχεθεί, το πρώτο πιστοποιημένο, από το Playstation, smartphone της αγοράς. Η αγορά που απευθύνεται το Play είναι σίγουρα περιορισμένη, αφού ο επίδοξος κάτοχός του και αρκετά χρήματα θα πρέπει να δώσει για την απόκτησή του αλλά και να συμβιβαστεί με το βάρος του που φθάνει τα 175 γραμμάρια. Όμως εφόσον θέλει να συνδυάσει πιστοποιημένη παιχνιδοκονσόλα και κινητό σε μια συσκευή, το Xperia Play είναι μονόδρομος. Ερωτηματικό επίσης παραμένει η διάρκεια της μπαταρίας του, η οποία θα πρέπει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για να ικανοποιήσει τους gamers.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home