Μικρή χαλάρωση των Ελλήνων μαρτυρούν τα αποτελέσματα της Apple

Μικρή χαλάρωση των Ελλήνων μαρτυρούν τα αποτελέσματα της Apple

Η βελτίωση του καιρού, τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε επίπεδο κρουσμάτων και ενδεχομένως η συσσωρευμένη πίεση του τελευταίου μήνα έχουν οδηγήσει σε μια μικρή χαλάρωση στην αποφυγή των μετακινήσεων τους Έλληνες, όπως μαρτυρούν στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε ένα νέο εργαλείο μέτρησης των μετακινήσεων των χρηστών των συσκευών της, που λαμβάνει δεδομένα από την υπηρεσία Apple Maps και βρίσκεται στη σελίδα https://www.apple.com/covid19/mobility. Με αφετηρία τις 13 Ιανουαρίου το εργαλείο μας δίνει ένα διάγραμμα των μετακινήσεων πριν και μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Για την Ελλάδα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δηλαδή στις 13 Απριλίου, οι Έλληνες είχαν περιορίσει τις μετακινήσεις τους κατά 63% για το περπάτημα και 68% για την οδήγηση. Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι το διάγραμμα δείχνει μια σταδιακή άνοδο των μετακινήσεων από τις αρχές Απριλίου (4 και 5 Απριλίου, σύμφωνα με το συνοδευτικό αρχείο excel), χρονικό σημείο στο οποίο οι Έλληνες χρήστες φαίνεται να παρουσιάζουν το υψηλότερο επίπεδο περιορισμού τους.

 To εργαλείο της Apple ανανεώνεται κάθε ημέρα και περιλαμβάνει στοιχεία από 63 συνολικά χώρες. Όπως υπογραμμίζει η αμερικανική εταιρεία, τα στοιχεία που μαζεύει είναι ανώνυμα και δεν παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home