Έρχεται νέο τεστ κορωνοϊού μέσω... smartphone!

Έρχεται νέο τεστ κορωνοϊού μέσω... smartphone!

Νέο καινοτόμο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, πιο οικονομικό από το PCR αλλά με την ίδια ακρίβεια, δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, το εν λόγω τεστ θα γίνεται με βάση δείγμα σάλιου μέσω… smartphone!

Αναλυτικότερα, για τη διενέργεια του τεστ SmaRT – LAMP, όπως ονομάζεται, χρειάζεται μόνο ένα φορητό εργαστηριακό κιτ, το οποίο προμηθεύεται κανείς μόνο μια φορά και μια δωρεάν εφαρμογή στο smartphone του κάθε χρήστη. Ουσιαστικά, για να είναι έγκυρα τα αποτελέσματα, χρησιμοποιείται μια τεχνολογία ενίσχυσης του ιικου RNA στο δείγμα σάλιου, ώστε να ανιχνευθούν πιο εύκολα τα γονίδια του ιού.

Πώς γίνεται το τεστ 

Η διαδικασία διενέργειας του τεστ, είναι εξαιρετικά απλή, χωρίς περίπλοκα βήματα. Μετά τη λήψη του δείγματος, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου για να μετρήσει τις χρωματικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο δείγμα, οι οποίες φανερώνουν αν είναι θετικό η αρνητικό. Έπειτα από 25 λεπτά, το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα

Βάσει όσων αναφέρουν οι επιστήμονες, το συγκεκριμένο τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από οποιονδήποτε, όπου κι αν βρίσκεται. Αποτελεί μάλιστα μια μέση λύση σε σχέση με τα οικονομικά αλλά ανακριβή πολλές φορές rapid και τα ακριβή αλλά αρκετά δαπανηρά PCR τεστ.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από το σχετικό πείραμα που έκαναν οι ερευνητές με επικεφαλή τον δρα Μάικλ Μάχαν, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι οποίοι δοκίμασαν το τεστ σε 50 άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία, αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως είναι εξίσου αποτελεσματικό με ένα PCR τεστ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home