Η Google θα απολύει σταδιακά τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Google καθυστέρησε επ' αόριστον το σχέδιο επιστροφής των υπαλλήλων στο γραφείο.

Η Google θα απολύει σταδιακά τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους

Αμείλικτη είναι ,όπως όλα δείχνουν, η Google στο θέμα των εμβολιασμών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, προειδοποίησε τους υπαλλήλους της, πως αν δεν εμβολιαστούν θα χάσουν τους μισθούς τους και τελικά θα απολυθούν.

Πιο αναλυτικά, ένα σημείωμα που κυκλοφόρησε από την ηγεσία της Google, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι έπρεπε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, όσοι δεν είχαν εμβολιαστεί, έπρεπε να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία ή να υποβάλουν αίτηση για ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η Google είπε ότι θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους που είτε δεν είχαν ανεβάσει την κατάστασή τους είτε δεν ήταν εμβολιασμένοι, καθώς και με εκείνους των οποίων τα αιτήματα εξαίρεσης δεν εγκρίθηκαν.

Όπως ανέφερε το CNBC, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες εμβολιασμού έως τις 18 Ιανουαρίου, θα τεθούν σε «διοικητική άδεια μετ' αποδοχών» για 30 ημέρες. Έπειτα θα ακολουθήσουν έξι μήνες άδειας άνευ αποδοχών και στο τέλος θα επέλθει η οριστική απόλυση.

Παράλληλα, βάσει όσων διαβάσουμε στο Engadget, η Google έδωσε μια ακόμη δυνατότητα σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Μπορούν, δηλαδή, να αλλάξουν θέση στην εταιρεία και αν δεν απαιτείται η προσέλευση στο γραφείο, να εργαστούν μόνιμα εξ αποστάσεως.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Google καθυστέρησε επ' αόριστον το σχέδιο επιστροφής των υπαλλήλων στο γραφείο, προκείμενου να αποφύγει τυχόν εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Το αρχικό σχέδιο ήταν τρεις ημέρες την εβδομάδα δια ζώσης εργασίας για το προσωπικό, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα λάβει νέα παράταση.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home