Δωρεάν η πρόσβαση στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τα δίκτυα κινητής

Deasy @ 06.04.2020
Δωρεάν η πρόσβαση στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τα δίκτυα κινητής

Την εναλλακτική της δωρεάν χρήσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα έχουν οι μαθητές της χώρας από την Τετάρτη 8 Απριλίου για την πρόσβασή τους στις ψηφιακές πλατφόρμες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind) ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σ’ αυτές τις πλατφόρμες. Έτσι λοιπόν οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται στις συγκεκριμένες πλατφόρμες χρησιμοποιώντας τις φορητές συσκευές τους (smartphones ή tablets με κάρτα SIM) ως modem για το laptop και το PC τους (είτε να προμηθευτούν USB sticks που δέχονται κάρτες SIM) και να μη χρεώνονται για την κατανάλωση των δεδομένων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια. Ωστόσο, στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr

URL: http://blogs.sch.gr

URL: http://lessons.sch.gr

URL: http://mmpres.sch.gr/

URL: sso.sch.gr

URL: https://dschool.edu.gr/

URL: https://e-me.edu.gr

URL: https://4all.e-me.edu.gr

URL: http://ebooks.edu.gr/new/

URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator

URL: micro.photodentro.edu.gr 

URL: saas.photodentro.edu.gr 

URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr 

URL: http://aesop.iep.edu.gr

URL: http://www.study4exams.gr

URL: https://cisco.webex.com/

URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home