Χρήση των κινητών Cat S61 και Cat S60 για ανίχνευση θερμοκρασίας

Deasy @ 24.03.2020
Χρήση των κινητών Cat S61 και Cat S60 για ανίχνευση θερμοκρασίας

Οι εταιρείες Bullitt και TCCM συμμετέχουν στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση του Covid-19, αυξάνοντας την παραγωγή στα smartphones με θερμική κάμερα. Τα κινητά Cat S60 & Cat S61 διαθέτουν θερμική κάμερα, που μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα σταθερό εύρος θερμοκρασιών, διασφαλίζοντας ότι οι θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αυτό σημαίνει ότι όποια ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία παρατηρείται σε μέλος μίας ομάδας ανθρώπων εμφανίζεται στην οθόνη ως μία αντίθεση χρώματος. Για περαιτέρω ασφάλεια του χειριστή, τα δεδομένα της θερμικής κάμερας μπορούν να προβάλλονται ή να μεταδίδονται σε μια απομακρυσμένη οθόνη.

Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι κατάλληλη για ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του ατόμου, λόγω των μεταβλητών περιβαλλοντικών συνθηκών, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ανίχνευση ομάδων ανθρώπων όπου η θερμική απεικόνιση αντιπροσωπεύει μία αποτελεσματική, προσιτή και εύκολη στη χρήση λύση. Ταυτόχρονα, η χρήση της θερμικής κάμερας διασφαλίζει screening πολλών ατόμων με έναν λιγότερο παρεμβατικό τρόπο πριν χρειαστεί να γίνει διεξοδικότερος έλεγχος.  Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για screening χώρων εργασίας όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού όπως αεροδρόμια ή super market.

Όπως ανακοινώθηκε, η Bullitt και η TCCM δίνουν προτεραιότητα σε παραγγελίες από επιχειρήσεις και φορείς παγκοσμίως ενώ έχουν ξεκινήσει τη δωρεάν διάθεση ανθεκτικών συσκευών σε εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή υπηρεσιών και επιχειρήσεων με στόχο την συνδρομή ενάντια στον Covid-19.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η θερμική κάμερα

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ,CAT PHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home