«Χαστούκι» για την Uber στη Γερμανία

«Χαστούκι» για την Uber στη Γερμανία

Την απαγόρευση της λειτουργίας της Uber στη Γερμανία επέβαλλε σήμερα δικαστήριο της χώρας, κρίνοντας ότι η εταιρεία δεν έχει την απαραίτητη άδεια για να προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς πελατών, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Η απόφαση αποτελεί ένα γερό «χαστούκι» για την αμερικανική εταιρεία, οι υπηρεσίες της οποίας είναι διαθέσιμες σε επτά γερμανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Βερολίνο αλλά και οι δύο μεγαλουπόλεις, Φρανκφούρτη και Μόναχο. Πόλεις στις οποίες η Uber συνεργάζεται αποκλειστικά με εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων και τους αδειοδοτημένους οδηγούς τους για την παροχή των υπηρεσιών της.

Η απόφαση απαγόρευσης, όπως διαβάζουμε στο Reuters, λογικά θα εξαναγκάσει την Uber να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της στη Γερμανία, αν δεν θέλει (που σίγουρα δεν θέλει) να φύγει από τα χέρια της μία μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου η Uber έχασε και το Λονδίνο, με την αρμόδια αρχή της πόλης να κρίνει ότι η λειτουργία της υπηρεσίας έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

UBER,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home